Sentinţă definitivă în dosarul lui Mihail Vlasov. A luat ani grei de pușcărie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, marţi, sentinţa definitivă în dosarul în care Mihail Vlasov a fost judecat pentru mai multe infracţiuni de corupţie, printre care delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri. Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a fost condamnat la 5 ani de închisoare, la care se adaugă 3 ani din restul celorlalte sentinţe. Magistraţii au dispus revocarea liberării condiţionate.

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 8 ani închisoare într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Suciu Mariana-Rodica, Grigorescu Rodica-Luiza, Vlasov Elena-Ingrid, Zdrobici Nicolai, Vlasov Mihail şi Nedelcu Marian împotriva Sentinţei penale nr. 165/F din data de 3 august 2018 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penală, pronunţată în Dosarul nr. 8019/2/2016 (3954/2016). Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată”, a transmis, marţi, instanţa supremă.

În acelaşi dosar, Instanţa supremă a dispus încetarea procesului penal împotriva fiicei lui Mihail Vlasov, Ingrid Vlasov (la instanţa de fond primise un an cu suspendare), iar soţul acesteia, Marian Nedelcu, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mihail vlasov condamnat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes