Separatişti proruşi din Transnistria anunţă că au dejucat un ”atac terorist ucrainean”

Separatiştii proruşi din regiunea moldoveană Transnistria anunţă joi că au dejucat un atac – pe care-l atribuie Ucrainei – vizând mai mulţi oficiali separatişti transnmistreni de rang înalt, relatează AFP.

Ministerul Securităţii Publice din Transnistria acuză într-un comunicat să a ”dejucat un atac terorist”, ”pregătit de către serviciile de securitate ucrainene (SBU) împotriva mai multor conducători” din regiunea separatistă.

AFP scrie că nu a putut verifica în mod independent aceste acuzaţii.

Între separatiştii proruşi vizaţi se află președintele transnistrean Vadim Krasnoselski, potrivit acestei surse.

Potrivit ”ministerului” transnistrean, ”toţi suspecţii au fost arestaţi şi măturisesc”.

Procurorul regiunii separatiste, Anatoli Gureţki, acuză Ucraina de faptul că a vrut să comită un atentat în centrul Tiraspolului, capitala acestei ”republici” autoproclamate şi nerecunoscute, cu scopul de a -i ”elimina” pe liderii acesteia şi de a face ”un număr mare de victime”.

”Locul în care trebuia să aibă loc actul terorist arată că obiectivul era mai întîi eliminarea liderilor statului şi (…) să facă un nunăr mare de victime, dat fiind că actul terorist trebuia să aibă loc în centrul Tiraspolului, unde trebuia să se adune mulţi cetăţeni”, declară Anatoli Gureţki, citat de agenţiile ruse de presă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac teroristseparatisti prorusitransnistria
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes