#sepoatemaibine – A fost inaugurat Punctul de Colectare a Plasmei Convalescente de la Spitalul Dimitrie Gerota

Alida Moise Tănase, managerul Spitalului Dimitrie Gerota
Alida Moise Tănase, managerul Spitalului Dimitrie Gerota

Astăzi a fost inaugurat Punctul de Colectare a Plasmei Convalescente de la Spitalul Dimitrie Gerota, în prezența Premierului interimar, Nicolae Ciucă, și a Ministrului de Interne, Marcel Vela.

”Acest centru nu s-ar fi realizat fără inițiativa Ministrului de Interne, Marcel Vela, unul dintre cei mai activi susținători ai colectării de plasmă convalescentă”, remarcă Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution.

De asemenea, acest punct mobil de colectare de plasmă convalescentă nu ar fi devenit operațional atât de repede, fără determinarea doamnei Alida Moise Tănase, managerul Spitalului Dimitrie Gerota.
Nu în ultimul rând, trebuie menționată și foarte buna colaborare cu Institulul Național de Hematologie Transfuzională și cu Centrul de Transfuzie Sanguină București”, mai anunță Florin Hozoc.

Începând de astăzi, 21 decembrie 2020, sunt funcționale în București cinci echipamente de plasmafereză oferite gratuit de firma Besmax Pharma Distribution SRL.

”De asemenea, toate consumabilele necesare pentru colectarea prin plasmafereză a plasmei convalescente sunt oferite gratuit de Besmax Pharma Distribution SRL”, ne-a declarat omul de afaceri Florin Hozoc.

Plasma salvează vieți

Firma Besmax Pharma Distribution a instalat până acum 26 de astfel de aparate de plasmaferează, pentru colectarea plasmei cu anticorpi de la pacienții vindecați de Covid-19, în ciuda multor piedici puse chiar de reprezentanții Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, muklți români au conștientizat faptul că aceasta plasmă hiperimună salvează vieți și au dorit să doneze, în ciuda birocrației instalate artificial de anumiți funcționari ai MS, în ciuda protocolului oficial al Uniunii Europene:

”Românii au demonstrat în aceste luni că sunt mult mai generoși decât poate statul să primească de la proprii cetățeni! Sunt cel puțin 10 centre de transfuzie care au demonstrat în cele opt luni că se pot mobiliza pentru a salva cât mai multe vieți. Sunt centre de transfuzie, unde cadrele medicale au colaborat foarte bine cu medicii din spitalele care tratează pacienți COVID, dar și cu autoritățile locale, astfel că au reușit să colecteze 7-8 doze de plasmă convalescentă la fiecare 100 de pacienți confirmați pozitivi. Astfel de rezulate au fost obținute în județele unde au reușit să colaboreze toți, ca o echipă. Aceste județe sunt exemplele care confirmă, pe de o parte, că românii sunt la fel de buni donatori ca ceilalți europeni, dar mai ales confirmă că atunci când medicii și comunitatea locală sunt o echipă, rezultatele sunt mult mai bune.

Putem spune că cel puțin o treime dintre românii morți de COVID-19 ar fi putut fi salvați, dacă primeau la timp plasmă bogată în anticorpi SARS-COV-2, recoltată de la pacienții vindecați”, a mai precizat Florin Hozoc.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

#doneazplasma#sepoatemaibineAlida Moise Tănasemanagerul Spitalului Dimitrie Gerota
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes