Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului
Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Șerban Nicolae a renunțat la șefia Comisiei Juridice a Senatului, potrivit Antena 3. El a făcut anunțul la scurt timp dup ce moțiunea de cenzură a fost un adevărat dezastru.

Se pare că senatorul PSD le-ar fi scris colegilor că nu mai vede o justificare faptul că este amânată alegerea unui președinte la Senat, având în vedere că astăzi a început o nouă sesiune ordinară, iar Robert Cazanciuc este președinte interimar.

Nicolae a avut un mesaj scurt pe Facebook, din care reieșea nemulțumirea sa vizavi de ce s-a întâmplat în Parlament cu moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului PNL.

„O mare și nescuzabilă rușine…”, a scris Șerban Nicolae, pe Facebook.

Controlul Comisiei Juridice este esențial în orice proces de modificare a legislației penale sau referitoare la organizarea sistemului judiciar, iar Șerban Nicolae s-a remarcat prin zeci de inițiative care au avut scopul de a slăbi independența justitiției.

Conform sursei citate, în luna februarie a acestui an, Șerban Nicolae a fost propus de grupul PSD pentru a prelua funcția de președinte Senatului, al doilea om în stat, rămasă vacantă după demisia lui Teodor Meleșcanu, în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Ulterior, însă, lucrurile s-au schimbat complet. Robert Cazanciuc a preluat în aprilie atribuțiile de președinte al Senatului de la colegul său Titus Corlățean, asigurând interimatul până în prezent.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comisia juridicademisie serban nicooaenicolae demisie comisie jurudicaserban nicolae demisie
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes