Tehnologie

Servicii de sănătate inteligente pentru orașe inteligente. Cum reușește Inteligența Artificială să îmbunătățească asistență medicală?

Odată cu creșterea populației și a stilului de viață urban, devine esențial pentru autorități să creeze un sistem care să îngrijească cetățenii mai rapid și mai eficient.

Îmbunătățirea se poate face prin combinarea puterii de calcul a computerelor, cu cea mai bună expertiză medicală, pentru a crea un serviciu de sănătate cuprinzător, în timp real, adaptat și disponibil.

Câteva servicii de sănătate inteligente modelate cu ajutorul #Inteligenței_Artificiale (AI):

1. Reducerea costurile medicale redundante;
• Deoarece costurile de asistență medicală continuă să crească, eficiența operațională și administrarea costurilor sunt esențiale pentru adoptarea unui model stabil de furnizare a asistenței medicale.

2. Creșterea satisfacției pacienților în spital;
• Blockchain și noile inovații în tehnologia de asistență medicală AI îmbunătățesc experiența pacientului, ajutând personalul spitalului să proceseze milioane, dacă nu miliarde de puncte de date, mai rapid și mai eficient.
• Inteligența artificială are rolul de a schimba modul de lucru cu pacientul, fiind puntea de legătură între spital, clinician, pacient.
• Eficiență în recuperarea și utilizarea datelor medicale pierdute;

3. Îmbunătățirea procesului de diagnostic și reducerea erorilor;
• Utilizând algoritmi și caracteristici de învățare profundă, AI poate prezice și diagnostica boala într-un ritm mai rapid decât majoritatea medicilor specialiști.
• face analiza testelor de laborator;

4. Medicină asistată de roboți;
• Reinventează asistența medicală modernă prin intermediul roboților care pot învăța singuri, pot prezice, înțelege și pot face recomandări.
• Îmbunătățesc productivitatea în timpul procedurilor, permițând utilizatorilor să îndeplinească sarcini mai dificile.
• Îmbunătățesc confortul pacienților și reduc costurile pentru personalul medical și în cele din urmă pentru pacienți.

5. Dezvoltarea de noi medicamente;
• Machine Learning și platformele AI vor face ca fabricarea de produse farmaceutice noi să devină mai rapidă, mai ieftină și mai eficientă. Însă, deocamdată, nu există medicamente dezvoltate de AI, aprobate.

În concluzie, sistemele bazate pe AI vor crește capacitățile medicilor și este puțin probabil să înlocuiască relația tradițională medic – pacient. În schimb, este posibil ca medicii care utilizează AI să îi înlocuiască pe cei care nu o fac.

În articolele următoare voi prezenta și câteva unități medicale din străinatate care au dezvoltat aplicații pentru a obține cele de mai sus.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ce se întâmplă dacă nu vei accepta noile reguli WhatsApp

Mihnea Tudor

Facebook a blocat accesul la ştiri pentru Australia

Mihnea Tudor

Digitalizarea proceselor reduce costurile cu 100.000 de Euro pe an

Mihnea Tudor

Companiile din Europa Centrală și de Est consideră că investițiile digitale îmbunătățesc performanța în afaceri și reduc costurile

Daniela Arnăutu

Monitorizarea pacientului la distanță. Terminologii și dispozitive medicale inteligente

Furdu Constantin

NATO a selectat Thales pentru a oferi prima capacitate certificată de cloud de apărare pentru forțele armate

Ionel Lăcătuș

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »