Și-a salvat fratele sunând la 112! O fetiță de 10 ani, erou pentru familia sa, cu părinți surdo-muți

Și-a salvat fratele sunând la 112! O fetiță de 10 ani, erou pentru familia sa, cu părinți surdo-muți. Sursa foto: montaj stiripescurt
Și-a salvat fratele sunând la 112! O fetiță de 10 ani, erou pentru familia sa, cu părinți surdo-muți. Sursa foto: montaj stiripescurt

O fetiță în vârstă de 10 ani din Oradea, ai cărei părinți sunt surdo-muți, și-a salvat fratele sunând la 112 cerând ajutorul autorităților.

Dialogul între o fetiță și operatorul de la 112 a fost făcut public de către reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), care spun că, încrezătoare și stăpână pe sine, copila de 10 ani le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea de sănătate a fratelui său mai mare cu un an.

Fetiță are doar 10 ani, este din Oradea, și a sunat la numărul de urgență 112 cerând ajutor pentru fratele ei, care nu se simțea bine. Micuța a fost cea care a luat legătura cu salvatorii deoarece părinții sunt surdomuți. Conversația a fost dezvăluită de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care a lăudat curajul fetiței.

Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență. La indicațiile operatoarei STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare.

Dialogul dintre fetiță și operatoarea de la 112:

Operator 112: 112, ce urgență aveți?
Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.
Operator 112: Câți ani are?
Fetița: 11.
Operator 112: Pe tine cum te cheamă?
Fetița: M. E.
Operator 112: Câți ani ai?
Fetița: 10 ani.
Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?
Fetița: Da, dar sunt surdomuți.
Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.

„Încrezătoare și stăpână pe sine le-a spus operatorilor, ca un om mare, care este starea lui de sănătate. Le-a mărturisit că părinții ei sunt persoane cu deficiențe de auz și vorbire. Iar ca fratele ei să primească ajutorul medical cât mai repede, a apelat ea la Serviciul de urgență. La indicațiile colegei noastre, operatoare STS a Centrului unic pentru apeluri de urgență Bihor, fetița a așteptat legătura cu serviciul de ambulanță, reușind să le ofere toate informațiile necesare”, a precizat STS.

„Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență. Să învățăm de la copii să sunăm responsabil! Doar așa putem salva vieți!”, a transmis STS.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

apel 112familie surdo mutifetita 10 anisi-a salvat fratele
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes