Sibieni vindecați de COVID-19, reinfectați și internați

Situație neplăcută pentru trei sibieni care s-au vindecat de coronavirus și au ajuns din nou la spital. Ei au fost reconfirmați luni cu Covid-19, iar medicul șef al Secției Clinice Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluțiu, susține că cel mai probabil sunt două tulpini diferite ale virusului, potrivit ziarului Turnul Sfatului.

”Persoanele respective s-au reinternat după o perioadă lungă față de prima spitalizare, între două și trei săptămâni. Fiecare persoană a fost testată de două ori negativ la prima internare și externați apoi cu certitudinea că sunt vindecați”, a precizat doctorul, excluzând varianta în care pacienții ar fi primit două teste fals negative la finalul terapiei.

Pacienții care au fost diagnosicați din nou cu Covid-19 au vârsta de 69 de ani, un bărbat și o femeie și de 48 de ani, un bărbat. Acest caz, bărbatul de 48 de ani, a avut și cea mai dificilă experiență cu Covid-19.

”Unul dintre cazuri a fost chiar grav, a fost chiar la terapie intensivă la prima internare, a fost unul din cazurile care a primit plasmă. Deci nu intră în discuție că testele ar fi fost false. Este cu certitudine o reinfecție cu o altă tulpină, pentru că și de această dată pacientul vine cu manifestări clinice. Nu s-a făcut al doilea test întâmplător. A venit cu febră, a venit cu manifestările care sugerau infecția cu SARS CoV-2 și acesta a fost motivul pentru care a fost internat din nou. Pledez pentru ideea unei tulpini diferite și forma pe care o are pacientul în acest moment este diferită. Nu este critică, așa cum a fost prima dată”, a explicat doctorul, pentru sursa citată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes