Simona Halep a ajuns la 400 de victorii în turneul WTA! Românca s-a calificat în turul trei la Miami Open 2021

Simona Halep a ajuns la 400 de victorii în turneul WTA! Românca a ajuns în turul trei al WTA 1000 de la Miami
Simona Halep a ajuns la 400 de victorii în turneul WTA! Românca a ajuns în turul trei al WTA 1000 de la Miami

Tenismena  româncă Simona Halep s-a calificat în turul trei al turneului WTA 1000 de la Miami, după un meci deloc ușor cu Caroline Garcia. Victoria a fost una specială pentru sportiva noastră, după cum informează site-ul oficial al WTA.  Astfel, Halep a bifat succesul cu numărul 400 pe un tablou principal al unei competiții WTA. 

“Sunt foarte fericită să aud asta. E impresionant că am câştigat atât de multe meciuri pe tablourile principale. Am mulţi ani în top şi când trec prin momente grele în timpul meciurilor ştiu ce am de făcut. Asta vine din aceste 400 de victorii”, a declarat  Simona Halep. 

În ciuda  faptului că are probleme la umărul drept, Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al Miami Open, revenind de la 3-6, 1-3, în meciul cu Caroline Garcia.

“Sunt aici să mă bucur cât mai mult şi să încerc să câştig fiecare meci pe care-l joc”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, vineri, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0, pe jucătoarea franceză Caroline Garcia, lcoul 51 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie WTA 1.000 Miami Open, cu premii totale de 3,2 milioane de dolari. 

Simona Halep pune pe seama faptului că nu a mai jucat din februarie, de la Australian Open, evoluţia mai puţin reuşită din meciul cu Caroline Garcia.

Garcia a avut o evoluţie amestecată pe cimentul de la Miami Gardens, trecând cu uşurinţă de la un joc entuziasmant la o risipă “generoasă”.

Fără să facă lucruri prea rele pe teren, Halep s-a clătinat în faţa jocului agresiv al Carolinei Garcia, din prima parte a meciului. 

Franţuzoaica a făcut legea cu un serviciu foarte bun. Primul, nu i-a intrat întotdeauna, dar pe al doilea l-a trimis liftat de multe ori şi acesta a încurcat-o pe Simona Halep. Garcia a avut în plus pasul către fileu, cu care a rupt ritmul din când în când.

Românca şi-a făcut jocul ei variat, cu schimbări de direcţie şi cu unghiuri ample, de pe fundul terenului, dar a fost suficient un ghem slab la serviciu ca să piardă primul set.

La 3-2, Garcia a reuşit primul break al întâlnirii, la 0, şi a luat setul cu 6-3, în 30 de minute de joc.

Halep şi-a pierdut serviciul şi în debutul setului secund, apoi a ratat trei mingi de rebreak. La 1-2, ea a cerut time-out medical, pentru o problemă la umărul drept.

În ciuda faptului că jucătoarea română nu a primit îngrijiri medicale mai mult de trei minute, jocul sportivei din Franţa s-a dereglat brusc. Ea a mai câştigat un ghem, apoi a pierdut trei la rând, cu multe greşeli neforţate. Halep a reuşit primul ei break la 2-3, apoi a preluat conducerea în premieră.

Fostul lider WTA a început să alerge după fiecare minge şi să o dea înapoi, iar Garcia şi-a pierdut răbdarea şi echilibrul din evoluţie, punctând mai mult pentru rivală decât pentru ea.

Într-un ghem muncit, la 5-4, Halep a obţinut al doilea break şi a egalat la seturi, după 6-4 şi după ceva mai mult de 80 de minute de la start.

Setul al treilea a fost unul fără istoric. Franţuzoaicei nu i-a mai ieşit nimic şi Halep s-a impus cu 6-0, câştigând al şaptelea meci din opt întâlniri cu adversara ei, după o oră şi 47 de minute.

Halep va evolua în faza următoare cu sportiva americană Cori Gauff, locul 36 WTA şi cap de serie numărul 31, sau cu Anastasija Sevastova din Letonia, locul 57 WTA. 

Halep şi-a asigurat un premiu de 26.000 de dolari şi 65 de puncte WTA, prin calificarea în turul al treilea al Miami Open.

Ea este înscrisă şi în proba de dublu, în echipă cu germana Angelique Kerber.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

400 victorii wta halep caificata turul 3 wta 1000 miami simona halep
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes