Simona Halep a învins-o pe Kudermetova și s-a calificat pentru a şasea oară în optimi la Australian Open

Simona Halep a învins-o pe Kudermetova și s-a calificat pentru a şasea oară în optimi la Australian Open
Simona Halep a învins-o pe Kudermetova și s-a calificat pentru a şasea oară în optimi la Australian Open

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-3, pe rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 WTA şi cap de serie numărul 32, calificându-se pentru a şasea oară în optimile de finală ale Australian Open.

Halep a început cu o uşoară crispare meciul, dar foarte repede şi-a revenit şi şi-a crescut nivelul jocului. De la 0-1 şi 0-30, Halep a pornit motoarele, a acoperit bine terenul şi a punctat decisiv în multe rânduri. Atunci când a fost sub presiune, românca a scos din arsenal arma care de obicei mai dă rateuri, serviciul. Cu primul, ea a ieşit din criză şi şi-a pus adversara la respect.

Timp de aproape o oră, Kudermetova a greşit mult şi i-a făcut Simonei Halep viaţa uşoară. Nici cu serviciul, nici cu returul, rusoaica nu a pus probleme şi nici alte soluţii tactice nu a găsit. Lucrurile s-au mai schimbat pe parcursul setului al doilea, în care rusoaica a evoluat mai adunat, în timp ce jucătoarea română şi-a pierdut din precizie şi inspiraţie, iar serviciul ei a devenit nesigur. Finalul jocului a fost ca prima parte, cu Halep mai bună şi calificarea ei în optimi a venit în mod normal.

Halep a reuşit un break la 0 la 1-1, apoi a salvat două mingi consecutive de rebreak. Eliberată de stresul începutului de meci ceva mai dificil, românca a extins seria de ghemuri câştigate la şase, iar setul a trecut în dreptul ei pe tabelă, 6-1, după o jumătate de oră de joc, potrivit news.ro.

Jucătoarea de 23 de ani a obţinut break-ul în ghemul I al setului secund, însă Halep l-a anulat cu rebreak. La 2-1, fostul lider WTA a ratat două mingi de break, înainte de a-şi pierde serviciul la 0. La 2-3, Halep a mai făcut un rebreak, apoi a revenit la conducere. La 4-3, a urmat un ghem lung, pe care numărul 2 mondial putea să-l câştige mai uşor, dar a ratat o minge facilă din apropierea fileului. Kudermetova nu a lăsat-o pe adversară să piardă şi cu câteva erori neforţate i-a oferit break-ul. În ghemul următor, Halep a fructificat a treia minge de meci şi s-a impus cu 6-3, după o oră şi 18 minute de joc.

Simona Halpe va evolua în turul următor cu învingătoarea din meciul Iga Swiatek (Polonia), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15 – Fiona Ferro (Franţa), locul 46 WTA.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 215.000 de dolari australieni (137.000 de euro) şi cu 130 puncte WTA. Pentru optimi, premiul este de 320.000 de dolari australieni (204.000 de euro) şi 240 de puncte WTA.

La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5.  Cea mai bună performanţă a jucătoarei române la Antipozi a fost disputarea finalei ediţiei din 2018, când a fost întrecută de daneza Caroline Wozniacki, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a sases oara calificata optimi australian open australian open calificarea optimi halep simona halep victorie
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes