Simona Halep – Alison Riske rezultat în Turneul de la Dubai

Simona Halep - Alison Riske rezultat în Turneul de la Dubai. Sursa foto: captura video
Simona Halep - Alison Riske rezultat în Turneul de la Dubai. Sursa foto: captura video

Simona Halep a arătat o formă bună la primul meci post-Australia, în care a întâlnit o adversară ce nu i-a pus totuşi mari probleme.

Simona Halep, locul 23 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai, după ce a întrecut-o, luni, în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Alison Riske, locul 53 WTA.

Simona a arătat o formă bună la primul meci post-Australia, în care a întâlnit o adversară ce nu i-a pus totuşi mari probleme.Simona Halep, locul 23 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai, după ce a întrecut-o, luni, în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Alison Riske, locul 53 WTA.

Fostul lider WTA a impresionat pe arena centrală din complexul de la Dubai printr-un serviciu neaşteptat de bun, variat şi precis (6 aşi, 76 la sută primul), şi printr-o agresivitate extrem de ridicată. Cu excepţia primului ghem al meciului, pierdut la 0 pe serviciul rivalei, Halep şi-a devorat adversara în primul set, prin ofensivă şi prin jocul stânga-dreapta, care au pulverizat defensiva greoaie şi stângace a americancei

Riske, 31 de ani, o jucătoare destul de înaltă, 1,75 de metri, se laudă că îi place să fie agresivă, însă ceva mai mult de un set a fost ţinută numai în apărare de Halep. Însă jucătoarea americană are capacitatea de a nu renunţa chiar dacă este surclasată şi de a pune presiune, mai ales cu seviciul, cu pasul către fileu şi cu puternica ei lovitură de dreapta. Ea a revenit în joc în setul secund, în care a servit mai bine şi a opus o rezistenţă mai dârză, dar a trebuit să se recunoască învinsă în faţa valorii superioare a rivalei.

Setul I a fost un monolog de 27 de minute al Simonei Halep, care a reuşit break-uri la 1-1 şi la 3-1. Ultimul ghem a fost ceva mai echilibrat, dar românca nu a avut nevoie să salveze vreo minge de break, astfel că s-a impus cu 6-2.

Setul al doilea a început tot în controlul jucătoarei din Constanţa, care a obţinut break-ul în primul ghem. La 2-0, Halep a ratat opt mingi de break înainte a pierde ghemul, între care un 0-40 şi nu pentru că a irosit puncte, ci pentru că Riske a arătat ce poate, jucând un tenis superior, mai ofensiv, aşa cum îi place ei.

Momentele bune ale jucătoarei din SUA s-au prelungit în ghemul următor, în care a condus cu 40-15 pe serviciul Simonei Halep. Însă Halep a servit perfect şi a luat ghemul, păstrând apoi avantajul break-ului până la final. Cu 6-4 după o oră şi 12 minute de joc, Halep a trecut în faza următoare la turneul pe care l-a câştigat de două ori în carieră.

Halep va juca în optimi cu învingătoarea partidei dintre Elena-Gabrilea Ruse, locul 59 WTA, venită din calificări, şi spaniola Paula Badosa, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, care va avea loc marţi.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 9.000 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

halep - riske rezultatsimona halepsimona halep - alison riskesimona halep - alison riske rezultatturneu dubai
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes