Simona Halep, aproape de o nouă accidentare gravă și eliminată de Danielle Collins la Roma

Simona Halep, locul 21 WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 7-6 (1), 6-3, de americanca Danielle Collins, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 7, în turul al doilea al turneului de la Roma.

Meciul de pe arena Pietrangeli a fost unul cu emoţii pentru Simon Halep, din cauza unui moment care i-ar fi putut pune din nou în pericol cariera. La scorul de 3-4, Halep a alunecat şi şi-a “îndoit” glezna dreaptă, aducând aminte de accidentarea gravă suferită anul trecut, tot la Roma. Din fericire, ea a putut continua partida fără să ceară asistenţă medicală.

În optimi, Danielle Collins va evolua cu americanca Amanda Anisimova, locul 32 WTA. Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 13.176 de euro şi cu 60 de puncte WTA.

În acest moment, Simona Halep ocupă locul 19 WTA în clasamentul live, dar mai poate coborî în ierarhie.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2020 a turneului de la Roma, iar anul trecut a părăsit competiţia în turul al doilea, după ce a suferit o accidentare gravă la gamba stângă, care a privat-o de cea mai mare parte a sezonului. Ea mai are două finale pierdute în capitala Italiei, în 2017 şi 2018, ambele în faţa Elinei Svitolina din Ucraina.

Pentru cea mai bună jucătoare română urmează participarea la al doilea grand slam al anului, French Open, care va începe la 23 mai.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accidentare simona halep halep - collins rezultat simona halep
redactia

Alte stiri de interes