Simona Halep, depistată cu o substanță interzisă: De astăzi încep cel mai greu meci din viața mea: cel pentru adevăr. A fost suspendată provizoriu

Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep anunță, pe Facebook, că a fost depistată pozitiv la Roxadustat, substanță interzisă.

Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, a fost prinsă dopată la un test anti-doping efectuat la US Open, în acest an! Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspendat-o provizoriu pe româncă.

”Astăzi începe cel mai greu meci al vieţii mele: o luptă pentru adevăr. Am fost anunţată că am fost testată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare şoc al vieţii mele.

În toată cariera meaa, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată”, a notat Simona Halep.

“Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba aici de trofee sau de bani. Este vorba de onoare şi povestea de iubire pe care o am cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a adăugat Halep.

Roxadustat figurează ca substanță interzisă atât pe perioada competițiilor, cât și în afara lor, potrivit WADA – Agenția Mondială Antidoping.

Roxadustat este un medicament anti-anemie, care crește producția de eritropoietină, stimulează producția de hemoglobină și de celule roșii din sânge.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

halep dopata halep drog halep substanta interzisa roxadustat simona halep simona halep drogata
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes