Sport

Simona Halep – Elise Mertens rezultat așteptat în finala de la Praga. Primul succes pentru Simo, după întreruperea circuitului

Simona Halep - Elise Mertens rezultat așteptat în finala de la Praga. Primul succes pentru Simo
Simona Halep - Elise Mertens rezultat așteptat în finala de la Praga. Primul succes pentru Simo


Simona Halep – Elise Mertens rezultat Praga: Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA International de la Praga, după ce a învins-o, în finală, cu 6-2, 7-5, pe belgianca Elise Mertens, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 3. Acesta a fost primul turneu disputat de Simona Halep din februarie, după întreruperea circuitului feminin cauzată de pandemia de coronavirus. Pentru sportiva română, succesul de la Praga Open este trofeul cu numărul 21 din carieră, al doilea în acest an, în 38 de finale jucate.

Un meci bun, cu lovituri de calitate au oferit cele două jucătoare, în ultimul act al competiţiei din capitala Cehiei. Halep a făcut două seturi contrastante, unul aproape de perfecţiune şi al doilea cu suişuri şi coborâşuri, dar a fost jucătoarea mai bună, mai exactă, mai agresivă şi o învingătoare meritată.

Simona Halep – Elise Mertens rezultat

Mertens a avut iniţiativa la început, fără o agresivitate apăsătoare, dar cu mingi bine direcţionate pe marginile terenului adversarei. Halep a luat startul mai greu şi a fost puţin surpinsă de atacurile belgiencei.

Dar românca a corectat repede erorile din jocul ei, a lungit traiectoria mingilor şi numărul de schimburi. Servicul româncei a fost ceva mai bun decât în meciurile anterioare, iar jocul ei la retur a fost letal pentru Mertens, al cărei serviciu nu a fost unul consistent.

Jucătoarea belgiană a început cu 2-0, după un break în ghemul secund. Din acel moment, Halep a luat setul pe cont propriu şi a cştigat şase ghemuri la rând, punând 6-2 pe tabelă în 38 de minute.

Două ghemuri consecutive au reprezentat cheia primului set. La 3-2, Halep a comis două duble greşeli şi a fost condusă cu 0-40. Ea a salvat încă o minge de break, înainte de a se distanţa la 4-2. Apoi, pe serviciul rivalei, situaţia aproape s-a repetat. Mertens a revenit de la 0-40, dar Halep a reuşit să facă 5-2, la a şasea minge de break.

Simona Halep – Elise Mertens rezultat – După un al şaptelea ghem consecutiv câştigat de Halep, Mertens a revenit în joc cu un rebreak, profitând de graba Simonei de a încheia cu punct fiecare minge, şi a egalat la 1, în setul al doilea. Belgianca a mai luat un ghem, de 2-1, apoi a urmat un nou monolog al Simonei Halep, de trei ghemuri la rând şi fostul lider WTA s-a desprins la 4-2. Sportiva din Belgia a găsit resursele de a reveni la 4-4 într-o inexplicabilă creştere a nivelului de enervare al jucătoarei române, nemulţumită şi când puncta. Halep a pierdut şi următorul ghem, în care a avut minge de break. De la 4-5, campioana de la Wimbledon şi Roland Garros şi-a înfrânt demonii, ca de multe alte ori, şi cu trei ghemuri câştigate la rând a pus capăt finalei, scor 7-5, după o oră şi 33 de minute de joc.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 14.000 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea va primi 25.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, conform news.ro.

Finalele jucate până acum de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 21 – Praga (WTA International), Dubai (Premier) – 2020, Wimbledon (Grand Slam) – 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 – Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) – 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) – în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) – în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) – toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Alte știri de interes

Halep – Muguruza: Simona recunoaște că a avut parte de un moment ciudat

Saghin Cristian

Gică Popescu este în stare gravă în spital. ”Virusul a dezvoltat foarte repede o pneumonie și nu mi-a fost bine”

Mihnea Tudor

Simona Halep – Darren Cahill, reîntâlnire de suflet, după 7 luni

Saghin Cristian

Marele câștigător al Turului României 2020, ediția nr. 53, este Grosu Eduard

Mihnea Tudor

Patricia Ţig a învins-o pe Eugenie Bouchard în finala de la Istanbul

Mihnea Tudor

Simona Halep evoluează şi la dublu, la Roma, în echipă cu Monica Niculescu

Gloria Pascu

US Open, finala: Naomi Osaka – Victoria Azarenka rezultat. Japoneza a luat peste 3 milioane de dolari

Mihnea Tudor

Edi Grosu câștigă etapa regină din Turul României 2020

Mihnea Tudor

Gigi Becali se retrage: Vă rog să uitați de mine. Nu vreau să jignesc pe nimeni

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »