Simona Halep – Kristina Kucova victorie en-fanfare pentru o calificare în turul al treilea al US Open

Simona Halep, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12, s-a calificat în turul al treilea al US Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe sportiva Kristina Kucova, locul 111 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

După promiţătoarea evoluţie din meciul cu Camila Giorgi, din turul I, Simona Halep a tratat cu supeficialitate prima parte a întâlnirii cu jucătoarea din Slovacia, o sportivă tenace, dar departe de valoarea româncei.

Kucova, 31 de ani, 163 centimetri înălţime, locul 71 WTA, în 2016, cea mai bună poziţie din carieră, pune ceva efect în lovituri şi poate jongla cu forţa acestora, trecând cu uşurinţă de la mingi liftate la cele trimise plat, accelerare cu care poate surprinde adversarele. Însă miercuri, ea a fost deficitară la condiţia fizică şi la mişcarea pe teren, dar a luptat din răsputeri să nu se facă de râs la prima ei apariţie pe stadionul principal de la Flushing Meadows.

Halep s-a convins repede de ce tip de jucătoare are în faţă şi, după un început normal de meci, în care valoarea superioară a fostului lider WTA a emanat din terenul arenei Arthur Ashe, românca a început să risipească puncte, cum a mai făcut-o şi în alte partide, cu rivale mai titrate totuşi.

Simona Halep a condus cu 2-0 în primul set, după un break în ghemul I, apoi parcă a cuprins-o o scurtă plictiseală şi a dorit să termine repede punctele. Numeroase greşeli neforţate au rezultat din acest joc fără concentrare, serviciul ei a fost la cote scăzute, mult sub cel etalat în primul tur cu Camila Giorgi. După 3-1, Kucova a simţit că poate mai mult şi a devenit îndrăzneaţă, reuşind câteva puncte meritate.

Din fericire, jucătoarea din Constanţa a oprit declinul repede, în momentul în care tabela arăta scorul de 3-3, 30-0, cu sportiva din Slovacia la serviciu. 

Jocul a intrat pe făgaşul normal şi Simona Halep a câştigat şase ghemuri al rând. După primele trei, setul i-a revenit, scor 6-3, în 36 de minute.

La 2-0 în setul al doilea, jucătoarea română a avut probleme să-şi fructifice serviciul. A reuşit în cele din urmă, după un ghem lung. Kocova a punctat şi ea în acest set, la 0-3, apoi românca a luat următoarele ghemuri, setul, cu 6-1, şi meciul, după 68 de minute.

A cincea oară în turul III

Simona Halep este a cincea oară în turul al treilea din 11 participări la grand slam-ul american şi va evolua în această fază cu Elena Rîbakina din Kazahstan, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 19, sau cu Caroline Garcia din Franţa, locul 62 WTA.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 180.000 de dolari şi cu 130 de puncte WTA. Jucătoarele care sunt eliminate în turul al doilea primesc câte 115.000 de dolari şi 70 de puncte fiecare.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015. Anul trecut ea nu a participat la acest grand slam, din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

simona halep - kristina kucova Simona Halep - Kristina Kucova rezultat simona halep rezultat simona us open
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes