Simona Halep la Australian Open – calificare lejeră după victoria la Harriet Dart

Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în runda a treia a turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o fără probleme pe britanica Harriet Dart, cu 6-2, 6-4, joi, la Melbourne.

Halep (28 ani), a patra favorită, a dominat meciul cu Dart (23 ani, 173 WTA), jucătoare venită din calificări, încheind conturile după o oră şi 17 minute, deşi s-a complicat pe finalul partidei.

Românca a început meciul cu break, dar imediat şi-a pierdut serviciul. Halep a luat apoi jocul pe cont propriu şi s-a desprins la 5-1, câştigând primul set cu 6-2, după 31 de minute. Halep a controlat debutul actului secund şi a avut 4-0 şi 5-1, a ratat o minge de meci la 5-2 şi pe fondul mai multe greşeli legate a permis britanicei să se apropie pe tabelă, la 5-4, şi chiar să aibă o minge de break (pentru 5-5), însă a găsit resursele să încheie meciul cu 6-2, 6-4.

Simona Halep a reuşit un as şi nu a avut nicio dublă greşeală, spre deosebire de Dart, care a comis 3. Halep a avut procentaje mai bune la ambele servicii (67%-56% la primul, 52%-29% la al doilea), britanica a reuşit mai multe mingi direct câştigătoare (16-14), dar a făcut şi mai multe erori neprovocate (34-23).

Halep (28 ani), care a pierdut în optimi la ediţia de anul trecut la Melbourne şi a jucat finala în 2018, şi-a asigurat un cec de 180.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Următoarea sa adversară ca fi învingătoarea dintre americanca Danielle Collins, cap de serie numărul 26, şi kazaha Iulia Putinţeva.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

halephalep australian openrezultat halepsimona halepsimona halep la australian open
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes