Simona Halep – Lizette Cabrera rezultat foarte bun, în primul meci de la Australian Open pentru Simo

Simona Halep - Lizette Cabrera rezultat Australian Open în primul meci. foto: @AustralianOpen - Facebook
Simona Halep - Lizette Cabrera rezultat Australian Open în primul meci. foto: @AustralianOpen - Facebook

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al Australian Open, după ce a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-1, pe australianca Lizette Cabrera, locul 140 WTA, beneficiară a unui wild card.

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a avut parte de un meci de antrenament la debutul ei în primul grand slam al anului. Cu o adversară accesibilă de partea cealaltă a fileului, românca a evoluat în modul economic, ridicându-şi nivelul doar atunci când a simţit că ar putea să se ivească un pericol din racheta rivalei.

Cabrera este o jucătoare care nu a impresionat prea mult, luni, dar a reuşit să presare, printre erorile neforţate, câteva lovituri care au încălzit asistenţa destul de numeroasă de pe Rod Laver Arena.

Halep a făcut repede 4-0, cu break-uri în primul şi al treilea ghem, apoi a condus setul lejer în dreptul ei pe tabelă, cu 6-2, după 27 de minute.

Scorul de 4-0 a fost înregistrat şi în setul al doilea, dar după ghemuri mai lungi şi mai echilibrate, în care Halep a avut de salvat mingi de break. Cabrera a reuşit să câştige pe serviciul fostului lider WTA la 0-5, dar a cedat ghemul următor şi Halep a închis meciul cu 6-1, după 59 de minute.

Halep – Tomljanovic următorul meci

Halep va evolua în faza următoare cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 72 WTA, care a depăşit-o, în prima manşă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe japoneza Misaki Doi, locul 87 WTA.

Halep şi Tomljanovic s-au mai întâlnit de trei ori până acum în circuit şi de fiecare dată s-a impus jucătoarea română. Însă partidele dintre cele două sportive au fost echilibrate: scor 6-4, 7-5, în optimi la Adelaide, în 2020, 6-2, 3-6, 6-1, în turul I la Roland Garros, în 2019, şi 4-6, 6-3, 6-3, în turul al doilea al turneului de la Cincinnati, în 2018.

Calificarea în turul secund este recompensată la Australian Open cu un premiu de 150.000 de dolari australieni (95.600 de euro) şi cu 70 de puncte WTA. 

La ediţia precedentă a AusOpen, Halep a fost eliminată în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, scor 7-6 (8), 7-5.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

halep australian openhalep cabrera rezultatsimosimonasimona halepsimona halep - lizette cabrera rezultat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes