Simona Halep – Maria Sakkari rezultat la mare luptă, la Kremlin Cup. Cronica meciului

Simona Halep - Maria Sakkari rezultat la mare luptă
Simona Halep - Maria Sakkari rezultat la mare luptă

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 8, a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, de Maria Sakkari din Grecia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 3, în sferturile de finală ale Kremlin Cup.

Maria Sakakri este o atletă desăvârşită, e puternică şi dezinvoltă pe teren. Stăpâneşte bine loviturile, mai ales cele cu dreapta, o adevărată escadrilă de atac la sol. Bombardează de pe fundul terenului, cu unghiuri greu de ajuns, vine la fileu ca o furtună şi rarerori greşeşte sau ratează lovitura decisivă dintr-o asemenea poziţie. În acest moment, este o jucătoare greu de învins, în special pe hard.

Simona Halep a plecat în mod clar ca outsider în partida de la Moscova, prima dintre ele în circuit, ţinând cont de forma în care se află cele două jucătoare. Fostul lider WTA a pierdut în primul rând din punct de vedere fizic competiţia cu Sakkari. Supusă unei presiuni apăsătoare şi constante, Halep a ţinut cu greu pasul cu adversara ei. Deşi în primul set scorul a fost strâns şi jocul a părut echilibrat, sportiva din Grecia a dictat ritmul, a făcut majoritatea punctelor, şi pe ale ei şi pe ale Simonei, cu propriile greşeli, şi nu a lăsat impresia că e în pericol să scape înfruntarea din mână. A fost pe tot terenul şi aproape toate eforturile jucătoarei române de a schimba consistenţa loviturilor, adâncimea şi înălţimea lor au fost sortite eşecului.

Echilibrul primului set s-a rupt cu un break reuşit de a treia favorită la scorul de 2-1 pentru ea, apoi s-a mers cu serviciul până la 5-3, când Halep a făcut şi ea un break. Însă în ghemul următor, Simona Halep, deşi a luptat cu multă dăruire, şi-a cedat serviciul şi setul după 57 de minute de joc. Românca a avut avantaj pe mai toate ghemurile de serviciu ale adversarei, dar Sakkari a revenit natural, cu servicii tari, bine plasate, urmate de lovituri decisive.

Setul al doilea a fost, până la un punct, o demonstraţie de mobilitate, forţă şi inspiraţie oferită de Maria Sakkari. După un ghem cedat, la 3-0, pe serviciul Simonei Halep, grecoaica s-a desprins la 5-1 şi a servit pentru a se califica în penultimul act. 

Cu spectrul eliminării inevitabile în faţă, Halep s-a scuturat de orice presiune a rezultatului şi a jucat relaxată, a salvat o minge de meci a adversarei, apoi a pus break-ul pe tabelă în dreptul ei, la a patra oportunitate avută. 

Ghemul de 2-5 al româncei a fost ca o rangă înfiptă în mecanismele ce păreau atât de bine unse ale jocului Mariei Sakkari. Evoluţia ei s-a dereglat subit, în timp Halep a dat totul pe teren, a mai luat un ghem, apoi încă un break şi s-a apropiat la 4-5.

Din nefericire, revenirea Simonei s-a încheiat în ghemul următor, tot pe propiul serviciu, şi după ce a avut 30-0. Sportiva din Grecia a găsit resursele să încheie jocul, cu 6-4, după o oră şi 44 de minute.

Învingătoarea va evolua în semifinale cu Ekaterina Alexandrova, locul 37 WTA, care a eliminat-o, în sferturi, pe principala favorită, Arina Sabalenka, locul 2 WTA, cu 6-3, 6-4.

Accederea în sferturi este recompensată la Kremlin Cup, turneu pe care Halep l-a câştigat în 2013, cu un premiu de 15.500 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

După această competiţie, jucătoarea română şi-a asigurat urcarea pe locul 17 WTA, începând de luni.

Simona Halep va participa săptămâna viitoare la Transylvania Open, turneu de categorie WTA 250 organizat tot în sală, la Cluj-Napoca.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

kremlin cup Simona Halep - Maria Sakkari Simona Halep - Maria Sakkari rezultat
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes