Simona Halep – Ons Jabeur rezultat după un meci lejer. Încă un pas către finală

Simona Halep – Ons Jabeur rezultat după un meci lejer. Încă un pas către finală. Sursa foto: WTA, cpv
Simona Halep – Ons Jabeur rezultat după un meci lejer. Încă un pas către finală. Sursa foto: WTA, cpv

Simona Halep este dezlănțuită pe terenurile de tenis de la Dubai! Simona Halep a reușit să obțină victoria în fața lui Ons Jabeur cu scorul de 6-4, 6-3, în sferturile de finală ale turneului de la Dubai.

Simona Halep, locul 23 WTA, s-a calificat a treia oară în semifinalele turneului de la Dubai, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Ons Jabeur (Tunisia), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 8. Anterior, de fiecare dată când a ajuns în penultimul act, Halep a câştigat trofeul, în 2015 şi 2020.

Încă de la început se anunța un meci de tenis extrem de interesant, iar cele două sportive au demonstrat că își merită titlurile câștigate. Debutul partidei a fost unul în forță, primul game fiind adjudecat de către Simona Halep. Ons Jabeur și-a arătat nevii încă din primele minute, după ce a dat în out mai multe lovituri.

Halep a fost dominată în multe momente de acest stil imprevizibil de joc. Deşi în primul set a fost mai mereu în avantaj, graţie cadourilor primite, nu a lăsat impresia că ea ar conduce ostilităţile. Românca, împinsă la defensivă, s-a mărginit să returneze câte mai multe mingi, să o atragă pe rivală în schimburi lungi, să nu facă ea însăşi cadouri şi să nu deschidă prea mult unghiurile, pentru că Jabeur poate răspunde şi mai amplu. Cu alte cuvine, multă transpiraţie şi atacuri izolate, dar precise. Totuşi, cel mai spectaculos punct din setul I i-a aparţinut, o diagonală din alergare, după un schimb electrizant de mingi.

După ce a fost condusă cu 2 – 0, Jabeur a avut parte de o revenire și a obținut un brake la 0.

Simona Halep nu se lasă și vrea să se țină de promisiunea făcută fanilor. Cu lovituri bine alese, reușește să se detașeze de Ons Jabeur, obținând două puncte consecutiv. Simona are un joc mult mai constant față de cel al tunisiencei, reușind să conducă primul set destul de mult. Victoria primului set a fost una grea. Ons Jabeur a reușit să își revină. Simona a făcut mai multe greșeli, însă în cele din urmă s-a impus și închide primul set după 45 de minute de joc cu scorul de 6-4.

Setul al doilea a început cu Jabeur la conducere, scor 2-0, după un break la debut. Halep a egalat şi a servit pentru 3-2, ghem în care jucătoarea de 27 de ani a greşit o minge uşoară de rebreak. Sportiva din Constanţa a luat ghemul, pe următoarele două şi a condus cu 5-2. Ea mai cedat doar un ghem şi a închis meciul, cu 6-3, după o oră şi 21 de minute.

Ons Jabeur este prima jucătoare de origine arabă care a reușit să ajungă în top 10 tenismene ale lumii. Simona Halep a recunoscut miercuri, după calificarea în sferturi, că tunisianca este o adversară pe măsură, însă va da tot ceea ce poate pentru a reuși o nouă victorie.

„Va fi o bătălie mare și sper să fac tot ce pot, ca să câștig meciul. Mă aștept să fie mai greu meciul decât în 2020, pentru că acum este o jucătoare de Top 10, a crescut foarte mult în joc în ultimii doi ani. Eu am avut un an greu, anul trecut, dar acum mă simt într-o poziție foarte bună, fizic sunt foarte bine. Va fi un meci interesant”, a spus Simona Halep înainte de meci, într-o declarație la Digi Sport.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

halep dubai rezultat halep simona halep simona halep - ons jabeur rezultat turneu dubai
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes