Simona Halep s-a distrat cu Paula Badosa, locul 2 WTA, la Madrid Open

Simona Halep s-a distrat cu Paula Badosa, locul 2 WTA, la Madrid Open. Sursa foto: captura video
Simona Halep s-a distrat cu Paula Badosa, locul 2 WTA, la Madrid Open. Sursa foto: captura video

Simona Halep, locul 21 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale Madrid Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-3, 6-1 pe spaniola Paula Badosa, locul 2 WTA, principala favorită a competiţiei de categorie WTA 1.000.

Simona Halep a început foarte bine meciul cu Badosa, cu lovituri în lung de linie, fie cu reverul, fie cu dreapta, bine plasate. Din păcate, ea nu a continuat în acest fel, preferând mingile liftate, către linia de fund a terenului, care au ieşit în aut, sau lovituri în diagonală, de asemenea fără precize.

Badosa a lovit cu putere, a deschis unghiurile şi a pus astfel presiune pe adversara ei. Spaniola accelerează foarte bine jocul în momentul în care este în poziţie confortabilă şi loviturile ei sunt greu de returnat. Dar are oscilaţii în evoluţie şi Halep a ştiut să profite.

Jucătoarea română nu a avut altceva de făcut decât să accepte ofensiva venită din partea cealaltă a fileului, să se apere cu ardoare şi să încerce loviturile ei mircauloase din poziţii imposibile.

Şi această tactică a funcţionat. Punctele s-au lungit, pe placul Simonei, iar greşelile s-au înmulţit, în dreptul spaniolei. Cele câteva lovituri excepţionale reuşite de Halep au sădit neîncredere în jocul Paulei, care uşor, uşor a pierdut controlul meciului.

Jucătoarea din Constanţa a devenit ea agresivă pe măsură ce evoluţia adversarei s-a dereglat din cauza nereuşitelor. Practic, Badosa nu a ştiut ce să mai facă pentru a opri furtuna abătută pe teren de Simona Halep.

Românca a defilat nestingherită în setul secund, în care Paula Badosa a acuzat o accidentare la umărul drept, şi a obţinut victoria din acest an împotriva adversarei cel mai bine clasate în ierarhia WTA.

Halep a condus cu 2-0 după două reveniri spectaculoase, de la 30-0 pe serviciul Paulei, respectiv de la 0-40. Badosa şi-a ridicat repede nivelul evoluţiei ei şi a reuşit la rândul său trei ghemuri consecutive câştigate. De la 2-3, a urmat o altă serie, una lungă, din nou în favoarea Simonei, de nouă ghemuri câştigate la rând.

După primele patru, setul I i-a revenit fostului lider WTA, cu 6-3, în 43 de minute.

La scorul de 3-0 pentru Halep în setul secund, Badosa a cerut time out medical pentru o problemă la umărul drept.

Sportiva română a condus cu 5-0, scor la care a ratat două mingi de meci pe serviciul spaniolei. Badosa a luat ghemul de onoare, a avut şi o minge break apoi, dar a trebuit să se recunoască învinsă, scor 1-6, după numai 76 de minute de joc.

Simona Halep va evolua în faza următoare cu jucătoarea americană Cori Gauff, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 14, sau cu Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 44 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 90.745 de euro şi cu 120 de puncte WTA.

Halep a câştigat Madrid Open în 2016 şi 2017 şi a mai jucat în finală în 2014 şi 2019. Anul trecut, ea a fost eliminată în optimi de jucătoarea belgiană Elise Mertens, scor 6-4, 5-7, 5-7.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

halep - badosa rezultathalep rezultatsimosimona halepsimona madrid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes