Simona Pârvu, șefa INSP, găsită în incompatibilitate. Veniturile sunt uriașe

Simona Pârvu, șefa INSP, găsită în incompatibilitate. Veniturile sunt uriașe
Simona Pârvu, șefa INSP, găsită în incompatibilitate. Veniturile sunt uriașe

Simona Pârvu, fost Funcționar public (Șef serviciu) în cadrul Ministerului Sănătății și actual Director general la Institutul Național de Sănătate Publică a fost găsită în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI), conform unui comunicat al instituției. Simona Pârvu, de profesie medic, a fost simultan șef serviciu la Inspecția Sanitară de Stat și angajată la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, încasând un venit net în sumă de 20.110 lei.

Potrivit ANI, Simon Pârvu ”a deținut și exercitat simultan funcția publică de conducere (șef serviciu) la Inspecția Sanitară de Stat din cadrul Ministerului Sănătății și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman (coordonator național formare – cod COR 112029 manager, în cadrul Proiectului „Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern” Cod My SMIS 106519).

Simona Pârvu ”a încălcat dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”, se mai arată în comunicatul ANI. Adică, funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice, potrivit ANI.

Simona Pârvu – Salarii consistente

Medicul Simona Pârvu conduce Institutul Naţional de Sănătate Publică din 22 noiembrie 2019, după schimbarea guvernării PSD cu cea liberală. Înaintea numirii la conducere, Simona Pârvu era șef Secție în Relație cu Mediul în cadrul INSP, numită în 18 martie 2019, conform Realitatea.

Conform sursei citate, dn declaraţia de avere, publicată la sfârşitul anului 2019, se vede că Simona Pârvu a încasat, în 2018, trei salarii – un salariu în valoare de peste 81.000 de lei plătit de Ministerul Sănătăţii; un al doilea salariu peste 43.000 de lei plătit de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti şi un al treilea salariu în valoare de peste 29.000, încasat în urma participării la un proiect.

Potrivit legii, ”fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (…)”, se arată în comunicatul ANI.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Institutul Naţional de Sănătate Publicăsefa insp incompatibilasimona parvu incompatibilitatesimona parvu insp
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes