Politica Recomandate

Simonis justifică excluderea unui deputat PSD: pentru că NU a încălcat legea

Alfred Simonis oferă explicații halucinante după ce senatorul Roxana Pațurcă și deputații Adrian Todor, Cătălin Rădulescu și Dan Ciocan au fost excluși, marți, din PSD pentru că au lipsit de la ședința de plen comun a Parlamentului, în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură.

”Prima decizie a Consiliului Politic Național a fost de excludere a patru din cei cinci parlamentari care au lipsit ieri (luni) la moțiunea de cenzură. Este vorba de domnul deputat Dan Ciocan, domnul Cătălin Rădulescu, domnul Adrian Todor și doamna Roxana Pațurcă. Aceștia patru au fost excluși, au fost confirmate deciziile de excludere din partid făcute de organizațiile județene”, a declarat Alfred Simonis după ședința conducerii PSD.

Simonis i-a reproșat lui Todor că nu a fentat legea și decizia de carantinare

”Domnul Todor are o decizie a DSP pe numele de Tudor Adrian, nu Todor Adrian. Din punctul meu de vedere, că jurist, nu avea nicio obligație juridică să respecte o decizie care nu îi era adresată dansului. Ori că au greșit cei de la DSP, ori că s-a făcut această greșeală intenționat, nu știu care este motivul. Colegii mei din Consiliul Politic Național au luat decizia de excludere a domnului Todor”, a afirmat Simonis.

Deputatul Adrian Todor a menționat, luni seară, că nu a venit la Parlament pentru că a refuzat să încalce legea.

E mai ușor să cadă niște capete mărunte

”Niciodată nu voi pune interesele politice mai presus de sănătatea publică și respectarea legii! (…) Lipsa mea de la votul moțiunii are o poveste foarte simplă, pe care președintele Marcel Ciolacu o știe, i-am trimis documentele justificative, dar e mai ușor să cadă niște capete mărunte, decât să-și asume responsabilitatea eșecului cei care nu au putut sau nu au vrut să treacă această moțiune”, a scris, luni seară, pe Facebook, deputatul PSD Adrian Todor.

El a precizat că, în dată de 28 august 2020, prin adresa nr. 1686, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad a emis o decizie de carantinare pe numele sau, pentru 14 zile, întrucât a fost contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu COVID-19.

”Ce să înțeleg, domnule președinte Marcel Ciolacu? Trebuia să încalc legea și să mă aleg cu un dosar penal, pentru zadarnicirea combaterii bolilor, să fiu prezent la Parlament și poate să îmbolnăvesc câțiva colegi, în cazul în care sunt purtător al virusului? Cine respectă legea este dat afară din PSD, după cum ați anunțat chiar dumneavoastră astăzi sau e considerat trădător? Consider că mi-am făcut datoria de cetățean responsabil, atunci când am decis să respect legea, așa cum o voi face întotdeauna. Niciodată nu voi pune interesele politice mai presus de sănătatea publică și respectarea legii! Chiar cu riscul de a fi dat afară din partidul în care am muncit zi de zi, în ultimii 20 de ani”, a mai scris social-democratul.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »