Sinaia: Aglomeraţie la mijloacele de transport pe cablu, în prima zi a sezonului de schi. Intervenția Jandarmeriei

Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă au stat la rând, vineri, la deschiderea sezonului de schi la Sinaia, pentru a urca în mijloacele de transport pe cablu care circulă până la Cota 2000 din Masivul Bucegi. Jandarmeria Prahova anunţă că jandarmii montani au intensificat patrularea la Cota 1400 şi la Cota 2000, „pe fondul semnalării unor încălcări ale normelor specifice prevenirii pandemiei”. Unii turişti au semnalat pe reţelele de socializare faptul că nu s-au respectat regulile privind distanţarea fizică n timp ce alţii le-au recomandat celor cărora le e „frică de COVID” să „stea acasă”.

Vineri a fost deschis oficial sezonul de schi îN staţiunea Sinaia, de pe Valea Prahovei, iar la mijloacele de transport pe cablu s-au format cozi la care turiştii au aşteptat câte 30-40 de minute.
Zeci de iubitori ai sporturilor de iarnă s-au înghesuit pentru a ajunge mai repede la telecabine sau telescaun, unii dintre ei ignorând regulile care prevăd păstrarea distanţei fizice faţă de alte persoane, măsură care are ca scop prevenirea transmiterii noului coronavirus.

Jandarmeria Prahova a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri după amiază, că „şi pe fondul semnalării unor încălcări ale normelor specifice prevenirii pandemiei”, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova a dispus intensificarea patrulării în zonele montane, la Cota 1400 şi la Cota 2000.

Inspectoratul, cu efective din cadrul structurilor montane, a planificat şi constituit, începând cu orele 08.00, dispozitive pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona punctelor de urcare /coborâre telecabină/telegondolă şi telescaun, recomandând persoanelor respectarea măsurilor impuse de starea de urgenţă – purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţării fizice. Jandarmeria Prahova nu a solicitat sprijinului aerian din partea Inspectoratului General al Aviaţiei, aşa cum a fost prezentată ştirea în mass-media, gestionând situaţia cu efectivele aflate în dispozitiv” se arată în comunicatul IJJ Prahova.

Numeroşi turişti au postat pe reţelele de socializare fotografii cu aglomeraţia care s-a format.

”Dacă se închid pârtiile, aveţi aici dovada cu cine e vinovat”, a scris, pe Facebook, un internaut, care a postat o fotografie cu aglomeraţia.

”Un alt utilizator al reţelei de socializare i-a răspuns: „Dacă îţi e frică de Covid, stai acasă, nu mai agita spiritele de pomană!”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aglomeratie partie sinaia deschidere sezon de schi telecabina sinaia telegondola sinaia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes