Sindicatele anunţă grevă generală

Belea! Sindicatele anunţă grevă generală
Belea! Sindicatele anunţă grevă generală

CNSLR Frăţia, confederaţie care reprezintă peste jumatate de milion de salariaţi, a început procedurile pentru a declanşa greva generală, din cauza scăderii tuturor salariilor şi pierderea locurilor de muncă generate de noul Cod Fiscal, dar şi pentru că nu există posibilitate de negociere.

Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără faptul că vor scădea toate salariile, în principal în mediul privat, precum şi pierderea de locuri de muncă, generată de modificările Codului Fiscal, prin care se transferă plata contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. De asemenea, sindicaliştii acuză imposibilitatea negocierilor sectoriale şi intersectoriale, care generează lipsa unei protecţii reale a angajaţilor, în forma actuală a Legii 62/ 2011, precum şi întârzierea nejustificată a acordării drepturilor salariate pentru angajaţii unor unităţi publice de asistenţă socială şi medico-socială, de peste patru luni, potrivit unui comunicat de presă, remis joi, de Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR)- Frăţia. … Sursă: CNSLR Frăţia anunţă grevă generală. Motivul: modificările Codului fiscal. Tudose: Unele sindicate au o logică strâmbă

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cnslr fratiaconfederatiegrava generalasindicatesindicate greva
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes