Sindicatele din alimentaţie anunță scumpirea semnificativă a… COZONACULUI, de Sărbători. Scumpiri în lanţ, de la 1 ianuarie

Potrivit lui Dragoș Frumosu, de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut.

Dragoş Frumoşu, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA) a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că se aşteaptă scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc, produsele lactate. Potrivit sindicalistului, de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut.

Dragoş Frumosu a declarat că sectorul panificaţiei este cel mai văduvit în această perioadă, pentru că este afectat de creşterile de preţuri la energie. 

”Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus.

Potrivit preşedintelui SINDALIMENTA, dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.

”Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragoş Frumosu, precizând că s-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20%, la lactate, între 5 şi 7%.

El a menţionat că de la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă, atât carne şi pentru preparate.

Da asemenea, de la 1 februarie 2022 am putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cozonac de sarbatoridragos frumosupreturi de sarbatoriscumpirisindalimenta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes