Social

Sindicatul Europol: Poliţist infectat cu Covid-19, soţia şi copiii, lăsaţi în agonie de DSP. UPDATE: Intervenție de la nivel înalt

Polițiștii de la Sindicatul Europol fac acuzaţii grave după ce un coleg de-al lor, poliţist, împreună cu soţia şi cei doi copii au fost lăsaţi în agonie de DSP, deşi starea bărbatului s-a agravat. Sindicaliştii susţin că ambulanţa a venit după 48 de ore şi, o dată ajunşi la spital, au fost trimişi acasă în izolare, întrucât nu mai sunt locuri pentru internare.

”Nici poliţiştii, care pe toată perioada pandemiei au fost în linia întâi, nu au fost iertaţi de infectarea cu virusul Sars-Cov-2, momentan existând peste 1.000 de colegi infectaţi. Şi colegul nostru, Buciuc Ciprian, din cadrul Secţiei Regionala de Politie Transporturi Bucureşti a fost confirmat pozitiv luni, 27.07.2020, împreună cu soţia şi cei 2 copii, în vârstă de 3 ani şi respectiv 2 luni.

După ce sâmbătă au fost testaţi de către DSP la domiciliu, luni, 27.07.2020, au primit răspunsul că, fiind confirmaţi pozitiv, DSP va trimite o ambulanţă pentru evaluarea clinică, deşi aceştia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă şi dificultăţi grave de respiraţie”, au transmis, joi, printr-un conunicat de presă, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Conform comunicatului, ”ambulanţa abia după două zile a venit, în data de 29.07.2020, transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti”.

”După o evaluare sumară, au fost puşi să semneze că se vor interna la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deşi aceştia au susţinut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viaţa”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia relatează că, în cursul zilei de joi, poliţistul a luat din nou legătura cu DSP Bucureşti, deoarece se simte mai rău.

E strigător la cer

”Dificultăţile de respiraţie s-au agravat, atât pentru el, cât şi pentru copii, manifestând stări de vomă cu cheaguri de sânge, starea sa de sănătate şi a acestora fiind deteriorată în condiţiile în care el şi familia sa nu au fost evaluaţi medical de un specialist.

DSP Bucureşti l-a pus în aşteptare, menţionând că vor trimite o ambulanţă, deşi în urmă cu numai două zile au spus la fel şi au trimis după mai bine de 48 ore. Din moment în moment, starea colegului şi a familiei acestuia se poate agrava, aceştia fiind neputincioşi în faţa unui sistem depăşit de situaţie”, au mai scris sindicaliştii.

”E strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectaţi cu coronavirus, haosul şi indolenţa domnind în instituţiile statului cu atribuţii în combaterea pandemiei”, mai scriu, disperați, sindicațiștii

UPDATE – Intervenție de la ”nivel înalt”

Câteva ore mai târziu, sindicaliștii din poliție transmit un mesaj liniștitor: ”Urmare a mediatizării de către organizația noastră a situației dramatice prin care trece colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secției Regionale de Transporturi București, infectat cu Covid-19, directorul DSP București, Oana Nicolescu a intervenit, iar în acest moment colegul nostru împreuna cu soția și cei doi copii minori sunt internați într-o rezervă a Institutului Matei Balș, fiind sub observație medicală, unitatea spitalicească făcându-le analize la sânge și analize cu raze X.

Stăm și ne întrebăm retoric, ce s-ar fi întâmplat cu această familie dacă nu mediatizam acest caz revoltător, în condițiile în care situația era destul de critică? Oare ce se întâmplă cu cei de care noi nu știm și care la fel de probabil sunt trimiși acasă, aceștia mor cu zile, așteptând să devină niște cifre la secțiunea ”DECEDAȚI” din situația zilnică transmisă de MAI”, scriu cei de la Europol, pe pagina de facebook.

Alte știri de interes

Nouă minori, răniţi după ce o maşină condusă de un adolescent de 14 ani s-a răsturnat pe un drum de țară

Gloria Pascu

Șofer de TIR, român, găsit mort în cabină, într-o parcare din Italia

Gloria Pascu

Oliviu Gherman a murit

Mihnea Tudor

IGPR, reacție după criticile privind prezența polițiștilor la înmormântarea lui Emi Pian

Mihnea Tudor

Consilierul personal al lui Dumitru Buzatu a murit de coronavirus

Mihnea Tudor

Familie distrusă de Covid: Mama, fiica și nepotul nenăscut au murit în spitalul din Alba Iulia

Mihnea Tudor

Trafic aglomerat de weekend – Informații de la Centrul Infotrafic

Mihnea Tudor

O femeie a născut într-o benzinărie și a abandonat bebelușul în toaletă

Gloria Pascu

Fratele lui Florin Salam, în stare gravă la Matei Balș: are coronavirus, diabet și e intubat

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »