Singurul epidemiolog al Spitalului Judeţean Focşani a demisionat

Spitalul Judeţean Focşani a rămas fără medic epidemiolog după ce doctorul Diana Stoica şi-a dat demisia, acuzând ”ultramegapolitizarea managementului”. În replică, managerul spitalului transmite că, de multe ori, activitatea singurului medic epidemiolog al unităţii medicale ”a lăsat de dorit”, precizând chiar că spitalul a fost amendat din cauza activităţii defectuoase a respectivului cadru medical.

Medicul epidemiolog Diana Stoica şi-a anunţat demisia printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook:

Mi-am dat demisia din funcţia de medic epidemiolog al Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani. De ce? Din multe motive adunate… de câteva luni… atunci când managementul ‘de top’ al unei unităţi sanitare este ultramegapolitizat, să ştiţi că lucrurile nu vor merge bine. Ştiu că nu sunt singurul medic care gândeşte acest lucru, însă pot afirma că sunt printre puţinii care o pot spune, care o pot face public. Eu sunt unul dintre adevăraţii specialişti, eu contez, eu nu am abandonat lupta, dar nu voi permite niciodată nimănui care a ‘tras lozul câştigător’ şi a ajuns în ‘vârful’ unei instituţii sanitare, să îşi bată joc de munca mea şi a echipei mele”.

În replică, managerul SJU Focşani, Codruţa Elena Neagu, a transmis, printr-un comunicat de presă, că nu a dorit o despărţire de medicul respectiv, chiar dacă ”au fost momente în care activitatea profesională a persoanei în cauză a lăsat de dorit”.

”În calitate de manager interimar vreau să anunţ public faptul că nu mi-am dorit o despărţire de medicul epidemiolog, mai ales în contextul pandemic actual, deşi au fost momente în care activitatea profesională a persoanei în cauză a lăsat de dorit. În aceste condiţii, am încercat să am o discuţie punctuală, solicitându-i doamnei Stoica Diana să-mi explice motivele pe care le-a avut în vedere când a decis să-şi înainteze demisia, lăsând spitalul fără epidemiolog şi, implicit, punând sute de pacienţi în pericol. Din păcate, argumentele au lipsit”, a afirmat Codruţa Elena Neagu.

Totodată, managerul SJU Focşani a anunţat că a iniţiat demersuri pentru a găsi cât mai repede un medic epidemiolog:

”Plecarea singurului medic epidemiolog de la Spitalul Judeţean este o chestiune de interes public, de sănătate publică, astfel că am iniţiat imediat o serie de demersuri pentru a căuta un medic epidemiolog pe care să ne putem baza în perioada următoare. Din păcate, am constatat că medicul Stoica Diana a ales să iasă în spaţiul public şi să politizeze gratuit subiectul demisiei sale, afirmând că unitatea sanitară în care a lucrat până acum este ‘ultramegapolitizată’. Sunt exact 6 luni de când lucrez cu medicul respectiv, medic care, dintr-o dată, a găsit o explicaţie inventată pentru a pleca din mijlocul pacienţilor”.

Aceasta a afirmat că DSP Vrancea a amendat Spitalul Judeţean Focşani cu 10.000 de lei în urmă cu mai multe luni pentru că medicul Stoica Diana ”nu şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte traseele epidemiologice, anchetele epidemiologice specifice în perioada apariţiei noului coronavirus”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

doctorul Diana Stoica doctorul Diana Stoica demisie epidemiolog Diana Stoica epidemiolog focsani
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes