Singurul medic de la Oncologie Buzău intră în concediu de odihnă! 8.000 de bolnavi de cancer, rămân fără doctor

Activitatea Secţiei Oncologie a Spitalului Judeţean Buzău, la care sunt înscrişi aproape 8.000 de bolnavi de cancer, va fi suspendată săptămâna viitoare pentru că singurul medic care lucrează în această secţie intră în concediu de odihnă.

Potrivit unui anunţ al conducerii celui mai mare spital din judeţul Buzău, activitatea Secţiei Oncologie va fi suspendată toată săptămâna viitoare, urmând ca lucrurile să reintre în normal pe 9 august.

În această perioadă, dacă vor fi situaţii grave, bolnavii de cancer sunt sfătuiţi să meargă la Urgenţe la Spitalul Judeţean unde le vor fi acordate îngrijiri medicale.

“În perioada 2-6 august, activitatea Secţiei Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este suspendată. Medicul şef secţie va fi în concediu de odihnă şi având în vedere acest lucru, se efectuează curăţenie în secţie (igienizare, dezinfecţie, reamenajare). Activitatea secţiei se va relua începând cu data de 9 august “, a transmis conducerea SJU, pe site-ul unităţii medicale buzoiene.

Conform conducerii spitalului, pacienţii care trebuie să facă şedinţe de chimioterapie vor fi reprogramaţi din 9 august atunci când medicul specialist revine la serviciu.

În secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean Buzău lucrează un singur  medic oncolog, altul fiind în concediu de creştere a copilui.  

Sunt încrişi la această secţie aproape 8.000 de bolnavi oncologici, însă unii dintre ei merg pentru tratament la Bucureşti.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bolnavi de cancer oncologie activitate suspendata oncologie buzau singurul medic oncolog
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes