Sirenele salvărilor au răsunat pentru al doilea ambulanțier mort de COVID-19

Azi a fost o zi de doliu în toate secțiile publice de ambulanță din țară. Ioan Irimescu este al doilea coleg pe care îl pierd angajații de la Ambulanță.

La ora 10:00, sirenele și sistemele luminoase ale ambulanțelor au funcționat continuu timp de un minut, după ce un alt angajat al sistemului sanitar a murit din cauza infectării cu noul coronavirus.

Ioan Irimescu lucra pe Ambulanță la Suceava, cel mai mare focar de Covid-19 din România, și a fost în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Amenințarea virusului nevăzut l-a răpus însă și pe el. Avea 61 de ani. Un om cu experiență în salvarea vieților și apreciat de colegi.

În urmă cu o lună, un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, pierea răpus de coronavirus. Și el lucra la serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Avea să fie prima victimă a epidemiei de coronavirus în rândul personalului medical din România.

Până acum, peste 1300 de medici, ambulanțieri, asistente sau infirmiere s-au îmbolnăvit de Covid-19 în România.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ambulantaambulantier mort
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes