Situație alarmantă de teama coronavirusului: Unii americani beau dezinfectant

Centrulul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată într-un nou raport că unii americani ingerează dezinfectanţi de uz casnic, inclusiv înălbitori, pentru că ei cred că astfel de practici pot elimina coronavirusul. CDC a avertizat că astfel de măsuri “preventive” sunt ineficiente şi mai ales periculoase.

Studiul, publicat vineri de CDC și preluat de presa de peste ocean, arată cât de puține informaţii cunosc cei 502 participanţi despre dezinfectanţi. Toți aceștia au fost întrebaţi cum folosesc astfel de produse pentru a opri răspândirea coronavirusului care a ucis peste 110.000 de americani.

“Astfel de practici prezintă un risc de deteriorare severă a ţesuturilor şi leziuni corozive şi ar trebui strict evitate. Deşi efectele adverse asupra sănătăţii raportate de respondenţi nu au putut fi atribuite implicării lor în practici cu risc ridicat, asocierea între aceste practici cu risc ridicat şi efectele adverse asupra sănătăţii raportate indică o nevoie de informare publică în ceea ce priveşte siguranţa şi eficienţa metodelor de curăţare şi dezinfectare care vizează transmiterea SARS-CoV-2 în gospodării”, se arată în raportul CDC.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beau dezinfectant coronavirus dezinfectant masuri preventive
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes