Situația românilor din cel mai mare focar de COVID-19 din Germania. 1300 de infectări într-un abator

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut demersuri pe lângă autoritățile din Germania pentru a afla situația românilor infectați cu COVID-19 la noile focare apărute la abatoarele deținute de firma germană de prelucrare a cărnii Toennies.

MAE precizează prin intermediul unui comunicat de presă că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Situația românilor infectați cu COVID-19 la abatoarele Toennies

Potrivit informațiilor preliminare obținute de către oficiul consular, până la acest moment, conform testelor efectuate, 1.300 de lucrători au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, iar aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină. Tuturor lucrătorilor care se află în carantină le sunt asigurate hrana și alte bunuri de strictă necesitate.

Reprezentanții companiei au precizat că aproximativ 50% din persoanele depistate ca fiind infectate sunt cetățeni români (datele urmând să fie confirmate de către Departamentul de Sănătate Publică, după finalizarea analizării tuturor testelor efectuate) iar conducerea companiei, împreună cu autoritățile locale, au decis suspendarea temporară a activității.

De asemenea, autoritățile districtului Gütersloch au luat măsuri pentru izolarea zonei afectate, iar dacă situația rezultată în urma testărilor o va impune, se vor lua măsuri de instituire a carantinei pentru întregul teritoriu al districtului. MAE menționează că, pe fondul evoluției situației, în cursul zilei de astăzi va avea loc o reuniune la nivelul autorităților de land la care vor participa și reprezentanți ai Consulatului General al României la Bonn.

Totodată, în cursul zilei de sâmbătă, oficiul consular a fost notificat că 17 cetățeni români au părăsit locația de carantină, autoritățile locale făcând demersuri pentru identificarea acestora.

Suplimentar, MAE precizează că la data de 11 mai a.c., consulul general al României la Bonn a mai efectuat o deplasare la aceeași companie pentru a verifica situația unor lucrători români, ca urmare a unor articole apărute în mass-media, referitoare la cazul unor cetățeni români ale căror documente de identitate ar fi fost reținute de către angajator. La acea dată, angajatorul a comunicat că la compania în cauză își desfășoară activitatea 6.000 de cetățeni români, iar la acel moment nu existau suspiciuni privind existența unor cazuri de infectare cu virusul COVID-19 printre lucrătorii companiei în cauză.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

romani infectati germaniaSituația românilor infectați cu COVID-19 la abatoarele Toennies
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes