International Recomandate

Situație explozivă în SUA, după anunțul testului pozitiv cu Covid-19 al lui Trump, cu o lună înainte de alegeri

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a anunţat vineri, într-un tweet, că a fost testat pozitiv cu Covid-19, dar şi soţia sa, Melania, şi că intră în carantină la Casa Albă – un anunţ care a căzut ca o adevărată lovitură de tunet, cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale americane, relatează AFP, citată de news.ro.

Acest anunţ este o adevărată lovitură răsunătoare la Washington, cu o lună înaintea alegerilor prezidenţiale în care candidează la al doilea mandat, împotriva democratului Joe Biden.

Anunţul ridică nenumărate întrebări cu privire la continuarea campaniei – care se desfăşura deja într-o atmosferă extrem de tensionată.

În această (joi) seara, Prima Doamnă şi cu mine am fost testaţi pozitiv cu covid-19”, a scris pe Twitter preşedintele republican, în vârstă de 74 de ani, care a minimalizat mult timp acest virus, care a ucis peste 207.000 de oameni în Statele Unite.

”Se vede sfârşitul pandemiei”, a anunţat el într-o alocuţiune preînregistrată şi difuzată joi seara, cu doar câteva ore înainte de acest tweet.

Medicul Casei Albe a anunţat că preşedintele primei puteri mondiale urmează să continue să-şi exercite atribuţiile în mod normal şi va rămâne la Casa Albă pe timpul ”convalescenţei”.

”Preşedintele şi Prima Doamnă sunt amândoi bine la această oră”, a precizat dr. Sean Conley într-un scurt mesaj, publicat de către Executivul american.

”Ne vom începe carantina şi procesul refacerii imediat. Vom ieşi din asta ÎMPREUNĂ!”, a adăugat fostul magnat în domeniul imobiliar.

Trump, criticat pe fandul pandemiei

Al 45-lea preşedinte din istoria americană este foarte criticat din cauza felului în care gestionează pandemia, atât de către adversarii săi, cât şi de către oameni de ştiinţă şi de către unii aleşi din tabăra sa republicană.

El este acuzat de faptul că a dat dovadă de lipsă de compasiune faţă de ravagiile cauzate de acest virus şi că a transmis mesaje contradictorii.

Preşedintele Statelor Unite a semănat confuzia prin elogiul pe care l-a adus hidroxiclorochinei, un medicament împotriva malariei, a cărui eficienţă împotriva noului coronavirus nu a fost demonstrată, prin refuzul încăpăţânat, timp de luni de zile, de a purta masca de protecţie şi prin teorii abracadabrante despre o injectare cu înălbitor în corpul uman.

Sondaj după sondaj, o foarte largă majoritate a americanilor îi judecă aspru acţiunea pe acest front.

MITING ÎN FLORIDA, ANULAT

La puţin timp după tweetul în care preşedintele a anunţat rezultatul testului său, Casa Albă a anunţat anularea unei deplasări în Florida, prevăzută vineri, la un miting de campanie, odată cu apropierea alegerilor de la 3 noiembrie.

Casa Albă a menţinut, însă, o conferinţă telefonică pe tema covid-19, în centrul căreia se află ”susţinerea persoanelor în vâstă vulnerabile”.

Cu câteva ore mai devreme, locatarul Casei Albe a confirmatcă Hope Hicks, o aproiată consilieră a sa, a fost testată pozitiv.

Ea s-a aflat la bordul Air Force One împreună cu preşedintele american, atunci când acesta s-a dus, marţi, la Cleveland, în Ohio, pentru a participa la prima sa dezbatere faţăîn faţă cu Joe Biden. Ea a călătorit împreună cu Trump ş imiercuri, când acesta s-a dus în Minnesota la un miting de campanie.

Preşedintele american a sugerat că Hicks ar putea să fi contractat virusul de la militari sau de la membri ai forţelor de ordine.

”Este foarte, foarte dificil atunci când eşti împreună cu membri ai armatei sau poliţiei. Când vin către tine, ei vor să te îmbrăţişeze, pentru că am făcut cu adevărat treabă bună”, a afirmat el.

”Ea ştie că există un risc, dar este tânără”, a adăugat Trump.

CERCUL APROPIAT

Colaboratorii care lucrează în „West Wing” sunt testaţi zilnic, dar şi jurnaliştii care se duc acolo sau călătoresc împreună cu preşedintele.

Hope Hicks, care s-a alăturat devreme echipei de campanie a magnatului în domeniul imobiliar în 2016, face să se vorbească despre cercul apropiat al preşedintelui.

După ce a ocupat prestigiosul post de directoare de comunicare a Casei Albe, ea a părăsit, pentru o vreme, acest post, pentru a intra în grupul Fox, din care face parte postul de televiziune Fox News, după care a revenit pe Pennsylvania Avenue.

Alte știri de interes

Pelerinaj de Sfântul Dumitru – anunțul Patriahiei Române. Programul liturgic

Gloria Pascu

Șerban Nicolae a părăsit PSD: „Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi”

Saghin Cristian

Bilanț coronavirus România – Un nou record de infectări, la limita a 5000 de cazuri – 22 octombrie 2020

Gloria Pascu

PNL a depus sesizare la CCR, în cazul numirii lui Iordache

Mihnea Tudor

Spania, doborâtă de pandemie: a depăşit un milion de infecţii

Gloria Pascu

Iohannis intervine în disputa PNL – USR: Voi avea o discuție

Gloria Pascu

Augustin Zegrean, fost judecător constituțional, confirmă: Alegerea lui Iordache este ilegală. Ce spune legea 9 din 1993

Saghin Cristian

Orban susține că a fost un blat USR-PSD la numirea lui Iordache, “violatorul justiţiei independente”, la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Raed Arafat: În următoarele 4-6 săptămâni, cam asta va fi situația

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »