Sanatate

Societatea de Medicina Familiei cere demiterea consilierului Virgil Guran pentru o declaraţie „cinică şi iresponsabilă”

Societatea de Medicina Familiei solicită demiterea consilierului premierului Virgil Guran, pentru o declaraţie considerată „cinică şi iresponsabilă”, în care acesta compară medicii de familie cu militarii trimişi la război, unde „mai mor unii dintre ei, din păcate”.

„Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea urgentă a domnului Virgil Guran, consilierul primului ministru Ludovic Orban şi aşteaptă scuze publice adesate corpului medical”, se arată într-un comunicat transmis, duminică seară, de SNMF.

Reprezentanţii medicilor de familie fac referire la o declaraţie a lui Guran, la o emisiune televizată: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu eşti ferm vei pierde. Şi trebuie să înţeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să facem? E ca la militari, îi trimiţi la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

„Declaraţia a fost făcută în contextul reacţiei mediciilor de familie la afirmaţia Ministrului Sănătăţii care a anunţat ca aceştia se vor deplasa la domiciliile celor confirmaţi pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de maşini care pot fi decontaminate, nu dispun de echipamente potrivite şi nici de posibilitatea de a se echipa şi dezechipa în condiţii de siguranţă. Declaraţia lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii merg la război înarmaţi, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale. Lipsa de respect pentru medici şi lipsa de empatie faţă de pacienţi îl descalifică pentru orice funcţie publică. Sperând că declaraţia acestui consilier este o părere personală şi nu reprezintă poziţia Guvernului român, SNMF cere urgent demiterea sa”, scrie în comunicatul SNMF.

Declarație Guran

„Vă spun că trebuie să luăm măsuri urgente, de la minut la minut se schimbă lucrurile şi acum, cu tot respectul pentru opoziţie şi pentru toată lumea, nu ştiu ce înseamnă să guvernezi când guvernezi într-o pandemie şi în ceva care n-a mai fost, la care nu se pricepe nimeni, nu poate să previzioneze nimeni exact exact ce se întâmplă şi trebuie să iei nişte măsuri. Dacă nu eşti ferm, vom pierde. Trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru şi nu vrea nimeni…. Cine vrea să trimită medici să moară sau… Doamne fereşte de aşa ceva. Din păcate să ne uităm în Italia, Spania, tot aşa, sunt foarte mulţi medici, s-au infectat, ce să facem? E ca la militari – revin la militari – îi trimiţi la război, mor o parte dintre ei, din păcate”, a declarat Guran, într-o emisiune la Antena 3.

Alte știri de interes

Bilanț coronavirus România, 19 octombrie. Scădere ușoară a numărului de infectări

Gloria Pascu

Prima tranșă de vaccin antigripal, livrată către direcţiile de sănătate publică. Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere

Mihnea Tudor

Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienţii cu COVID-19. Spitalul Colentina devine spital COVID în integralitate

Gloria Pascu

Bilanţ COVID-19, 18 octombrie – Număr mare de infectări, chiar dacă suntem sub 4000 de cazuri

Mihnea Tudor

INS dezminte informația că avem un prim pacient cu Covid și virus gripal

Gloria Pascu

Arafat recunoaște: „Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o”. La ce să ne așteptăm

Mihnea Tudor

Peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 pentru a treia zi consecutiv. A crescut numărul judeţelor cu peste 100 de cazuri noi

Mihnea Tudor

Povestea zguduitoare a unui pacient decedat în spital, lipsit de îngrijire medicală. Medicul a refuzat tratamentul cu plasmă convalescentă. I-au furat tot!

Gloria Pascu

Creșterea numărului de infectări poate fi oprită în câteva zile. Ludovic Orban explică cum și cât timp ar dura

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »