Șoferii de TIR, obligați să doarmă la hotel. UE impune noi reguli

Una dintre modificările impuse transportatorilor de autoritățile europene îi obligă pe patroni să asigure cazare șoferilor de TIR, dacă aceștia sunt în cursă, în weekend. Măsura intră în vigoare pe 20 august și are ca scop reducerea oboselii la volan și implicit a numărului de accidente. Administratorii firmelor de transport spun însă că noile reguli vor scumpi serviciile de transport și vor duce la creșterea prețurilor la raft.

Astfel, șoferii de tir nu vor mai petrece weekend-urile în cabină. Firmele la care lucrează vor fi obligate să le asigure cazare. În plus, după o lună în care sunt plecați în cursă, se vor putea întoarce acasă pentru odihnă sau la sediul central al companiei.

Patronii firmelor de transport nu sunt de acord cu noile reguli. Vor avea cheltuieli în plus cu cei peste 60.000 de șoferi care lucrează în Vest.

Din 2022, angajatorii vor să fi obligați să crească veniturile șoferilor la un nivel comparabil cu cele din Vest. Dar și să aducă vehiculele în țară, la fiecare două luni.

Comisia Europeană a comandat două studii de impact privind obligativitatea întoarcerii vehiculelor în țara de origine la fiecare două luni. Dar și în privința restricțiilor care vizează transportul combinat. În funcție de rezultate, Comisia va recomanda, sau nu, modificarea regulilor.

Autoritățile române iau în calcul să conteste prevederile la Curtea Europeană de Justiție, anunță TVR.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

obligatii soferi de tirreguli noi transportatorisofer de tir cazaresofer tir cabina somn
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes