Sofia Kenin – Iga Swiatek, finala feminină de la Roland Garros

Sofia Kenin - Iga Swiatek, finala feminină de la Roland Garros
Sofia Kenin - Iga Swiatek, finala feminină de la Roland Garros

Americanca Sofia Kenin, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 4, s-a calificat în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 7-5, pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 7.

Kenin, 21 de ani, s-a impus după un meci de o oră şi 45 de minute şi va disputa, astfel, prima ei finală la Paris. Americanca are deja un grand slam în palmares, după ce s-a impus la Australian Open, la începutul acestui an.

Sofia Kenin va evolua, sâmbătă, în ultimul act al turneului de la Roland Garrso cu poloneza Iga Swaitek, 19 ani, locul 54 WTA. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA, notează news.ro, dar au jucat una împotriva celeilate, tot la Roland Garros, la juniori, în 2016, în optimi, când Swaitek s-a impus cu 6-4, 7-5.

Câştigătoarea French Open va primi un premiu de 1,6 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA, iar învinsa din finală, 850.000 euro şi 1.300 de puncte WTA.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Iga SwiatekSofia KeninSofia Kenin - Iga SwiatekSofia Kenin - Iga Swiatek finalaSofia Kenin - Iga Swiatek finala Roland Garros
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes