Sofia Sapega, partenera lui Roman Protasevici arestată împreună cu opozantul belarus, la Minsk

Partenera opozantului belarus Roman Protasevici, rusoaica Sofia Sapega, a fost arestată împreună cu acesta, la bordul avionului Ryanair, obligat de autorităţile belaruse să aterizeze la Minsk, a anunţat luni universitatea la care este studentă, relatează AFP.

Sofia Sapega este studentă la Drept, la Universitatea Euroeană de Ştiinţe Umane (EHU), înfiinţată la Minsk în 1992, dar care a fost obligată de către autorităţile belaruse să-şi mute activitatea în Lituania vecină din 2004.

EHU îndeamnă la eliberarea imediată imediată a Sofiei Sapega şi pecizează că aceasta a fost arestată duminică, la Minsk, din motive ”fără fundament şi inventate”, după ce a luat avonul pentru a-şi susţine teza de masterat.

În urma unei operaţiuni ”a autorităţilor belaruse, studenta a fost arestată”, potrivit EHU, care îndeamnă la o ”asistenţă consulară imediată”.

Sofia Sapega este o cetăţeană rusă, se precizează în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Ministerului lituanian de Externe, Vytaute Smaizyte, a confirmat AFP faptul că partenera lui Roman Protasevici a fost arestată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arestare minskopozant lukasenkopartenera opozant bieloruspartenera roman protasevici arestataroman protasevicisofia sapega
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes