Sanatate

Soluții de la Alexandru Rafila, dacă situația se înrăutățește în România

Alexandru Rafila este de părere, având în vedere explozia numărului de cazuri de COVID-19, că lucrurile sunt într-un stadiu foarte îngrijorător și problemele se vor accentua.

România a ajuns, în ultimele 24 de ore, să fie țara cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din Europa, raportat la numărul de locuitori. Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi cel mai mare bilanț de până acum: 555 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, la Antena 3, că nu era nimic de neașteptat. El mai spune că situația se poate agrava dacă oamenii nu vor respecta măsurile impuse de autorități.

„Nu este nimic neașteptat. Cred că oricine are cunoștințe minimale despre modul de transmitere a acestei infecții și a observat două lucruri importante: mesajele care au venit pe toata canelele de media, care erau foarte contradictorii, și multe persoane au așteptat aceste mesaje ca să nu respecte cele trei-patru reguli extrem de simple”.

Situația s-ar putea înrăutăți. Cu ce soluții vine Rafila

„Suntem pe locul 3 în UE. Se face o raportare la un interval de două săptămâni. În ultimele 24 de ore, într-adevăr, avem cel mai mare număr de cazuri din UE, raportat la populație”.

Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua, subliniază reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății: „Numărul de cazuri va mai crește și încet-încet spitalele care tratează pacienți și secțiile de Terapie Intensivă vor înregistra cifre mai mari. Lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit foarte serios”.

Soluțiile pe c are le prezintă Rafila depind doar de populație. „Dacă o să reușim să transmitem un mesaj coerent din toate direcțiile către public și vom dezvolta un soi de atitudine civică care să-i impulsioneze pe cei care nu respectă regulile și să le impunem prin atitudine civică să le respecte și dacă se vor implica și autoritățile locale, atunci în două săptămâni putem să transformăm trendul acesta crescător într-un descrescător.

Dacă începând de mâine populația va avea un comportament exemplar, atunci trendul se schimbă și peste două săptămâni începem să vedem schimbări”, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Alte știri de interes

Dr Marinescu, de la ”Matei Balș”, despre efectul de domino în cazul infectărilor cu coronavirus

Gloria Pascu

Bilanț coronavirus România 5 august – 1.309 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Mihnea Tudor

Posturi libere de medici, cu peste 30.000 de lei salariu. Nimeni nu le vrea

Gloria Pascu

Arafat, reacție după anularea carantinei din Gornet: ”Satul rămâne în carantină”

Mihnea Tudor

Rafila: Ne așteptăm ca numărul cazurilor de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, dar și numărul deceselor să crească

Gloria Pascu

Medicul Virgil Musta, previziune privind calmarea epidemiei: Dacă luăm măsuri bune…

Gloria Pascu

Spitalul Militar ROL 2 de la Ana Aslan redevine operațional

Saghin Cristian

Vindecat de COVID, a vrut să doneze plasmă. Te ÎNGROZEȘTI când auzi ce a pățit în România: Statul își pune singur piedici

Saghin Cristian

Demisii în lanț ale medicilor epidemiologi. Situație critică în București

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »