Sondaj IMAS, august – procentele reale ale partidelor politice

PSD este cotat cu cel mai mic scor din ultimele opt luni, ajungând la 20,8%, comparativ cu 23,4% în luna iulie, conform unui sondaj IMAS, realizat în luna august, pentru Europa FM.

Nici PNL, partidul aflat la guvernare în această perioadă nu stă mai bine, chiar dacă, spre deosebire de PSD, nu a înregistrat o scădere. Liberalii au reușit să conserve procentele cu care erau creditați și în lunile trecute, și se menține la 33,6% din intențiile de vot ale alegătorilor. Luna trecută, liberalii aveau 33,4%.

Conform cercetării IMAS, pe locul 3, în clasament, se situează Alianţa USR – Plus, cu 18,3% din opţiunile electorale, înregistrând o ușoară creștere raportat la luna iulie.

De asemenea, Pro România, partidul condus de Victor Ponta a înregistrat o creștere de la 9,7% în luna iulie, la 10,6%, în august.

UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, tot în creștere, după ce în iunie era creditată cu doar 3,4%, iar în iulie înregistra o revenire 5,6%.

PMP și ALDE nu reușesc să treacă pragul electoral care le-ar permite să intre în Parlament și în viitoarea legislature. PMP este situate la nivelul de 4,1%, iar ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditată cu doar 2,4% din intenţiile de vot.

Și pentru formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu acesta este un dezastru, dacă avem în vedere că în urmă cu un an, în august 2019, ALDE era creditat cu 7,4%.

Sondajul IMAS a fost realizat pentru postul de radio Europa FM, în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1.010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%. De menționat că sondajul de opinie realizat de IMAS măsoară intenția de vot a alegătorilor pentru alegerile parlamentare, iar nu pentru cele locale, unde vor conta mai mult candidații și mai puțin partidele.

Legat de PSD, este cel mai slab scor pe care partidul condus de Marcel Ciolacu l-a înregistrat de la începutul anului, în luna ianuarie, când a atins 20,6%.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

procente pnlprocente psdprocente reale partidesondaj imas
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes