Sorin Cîmpeanu recunoaște că elevii au pierdut contactul cu şcoala. Consecința, număr mai mic de elevi înscrişi la Bacalaureat 2021

Sorin Cîmpeanu recunoaște că elevii au pierdut contactul cu şcoala
Sorin Cîmpeanu recunoaște că elevii au pierdut contactul cu şcoala

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat, luni seară, că mulţi elevi din clasele terminale nu au avut cel puţin două note la toate materiile pentru a li se putea încheia mediile. De aceea, nu s-au putut înscrie la Bacalaureat.

O perioadă atât de lungă în care elevii au pierdut contactul cu şcoala este, cu siguranţă, din păcate, o  cauză a numărului mai mic de elevi înscişi la Bacalaureat în acest an”, a declarat, luni seară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că s-au înscris 114.143 de elevi din promoţia curentă, respectiv 77%, faţă de peste 125.000 încrişi anul trecut. De asemenea, s-au încris din promoţiile anterioare 19.520, în anii trecuţi numărul celor înscrişi fiind mult mai mare.

Elevi fără note

”Este, din păcate, un efect al acestei perioade de criză. Sunt, cu siguranţă, destul de mulţi cei care au vrut să se înscrie la examenul de bacalaureat, dar nu au putut deoarece nu au reuşit să-şi înscheie mediile, situaţiile şcolare”, a precizat ministrul.

Ministerul Educaţiei a redus la minimum 2 numărul de note, dar ”un număr important de elevi nu au reuşit să încheie situaţia şcolară, deci nu s-au putut înscrie la Bacalaureat”.

Întrebat ce le recomandă elevilor care susţin examene în perioad aurmătoare, Cîmpeanu a afirmat: ”Încredere, optimism, deşi suntem conştienţi că pierderile şi dificultăţile au fost foarte mari”.  

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bac 2021bacalaureatclasele terminaleinscrieri bacalaureatministrul educatieisorin cimpeanu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes