Sorin Iaşinovschi, procuror în dosarul privind alegerile de la Sectorul 1, anunță o posibilă clasare a dosarului

Sorin Iaşinovschi, procurorul care face cercetări în dosarul privind alegerile de la Sectorul 1, a afirmat, luni că, dacă totul se va dovedi a fi corect, dosarul se va clasa, nu se va trece la audieri. Întrebat dacă până acum i se pare că ar fi totul în regulă, procurorul a precizat că nu doreşte să se pronunţe.

Procurorul Sorin Iaşinovschi a declarat, luni, la Antena 3, că dacă totul este perfect în legătură cu acest dosar, atunci acesta va fi clasat.

“În momentul în care ai trecut de această fază, vezi ce ai de făcut. Dacă trebuie cercetat. Dau o ipoteză. Să admitem ipoteza că totul o să fie perfect. Păi dacă totul o să fie perfect şi totul a ieşit perfect, nu are rost să audiez pe nimeni, practic, că se clasează dosarul dacă totul e ok”, a explicat procurorul.

Întrebat dacă până în acest moment i se pare totul corect în acest dosar, Sorin Iaşinovschi a declarat: “Nu vreau să mă pronunţ. Gândiţi-vă că am un dosar de cercetare disciplinară. Mai spun ceva pe aici şi iar mă trezesc cu unul”.

Procurorul a precizat, întrebat fiind despre imaginile în care ar apărea Clotilde Armand în sala cu voturile, că şi el doreşte să afle exact ce s-a întâmplat.

Ciolacu cere intervenția președintelui

Marcel Ciolacu a afirmat, duminică seară, la Antena 3, referindu-se la imaginile cu primarul din Sectorul 1, Clotilde Armand, care ar fi intrat în camera cu voturi în seara alegerilor, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să intervină pentru că este în pericol democraţia şi să facă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe această temă.

În replică, Clotilde Armand a airmat: ”N-am crezut că PSD şi conducătorii lui suferă atât de tare că au pierdut alegerile”.

România TV şi Antena 3 au prezentat, vineri seară, imagini potrivit cărora primarul din Sectorul 1 ar fi intrat în camera cu voturile în seara alegerilor locale.

Imagini din sala cu voturi

Scandalul numărării voturilor de la Sectorul 1 a izbucnit, anul trecut, după difuzarea unor imagini în care persoane despre care se afirma că ar fi membri ai USR PLUS umblau la sacii cu voturi pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor şi a reclamat comiterea unor infracţiuni de către Dan Barna, preşedintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – preşedintele Biroului Electoral Sector 1 şi Andrei Nicolescu, membru USR. 

Procurorul Sorin Iaşinovschi de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dispus printr-o ordonanţă de delegare ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).

Recent au apărut informaţii conform cărora Tudorache ar avea un avans în faţa lui Clotilde Armand.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri sector 1clasareclotilde armanddosar alegeri sector 1sector 1sorin iasinovschi
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes