Sanatate

Sorin Oprescu și încă patru șefi de secție de la Spitalul Universitar, DEMIȘI

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fost demis din functia de șef al secției de Chirurugie generală din cadrul spitalului Universitar. Împreună cu el au mai fost demisi alti patru sefi de sectie din cadrul aceluiasi spital, conform Realitatea Plus. Cei cinci au fost filmati in timp ce incalcau regulile de protectie in timpul unui raport de garda.

Din primele informatii, se pare ca Oprescu ar fi convocat o sedinta de garda cu toti membrii sectiei pe care o conducea, desi o astfel de intrunire era interzisa printr-un ordin al Ministerului Sanatatii. Fostul edil al Capitalei a fost filmat iesind din sala de sedinta, insotit de 11 medici.

„E un abuz dintr-un lung șir de abuzuri. E razbunare la pachet. Asta inseamna schimbarea de garda”, a afirmat, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS, Sorin Oprescu.

El a precizat ca are posibilitatea sa atace decizia in primul rand pentru faptul ca era in concediu medical in perioada in care a fost demis. „Este demiterea din functia de sef de sectie si asezarea in fruntea sectiei a unora care nici nu stiu unde e sala de operatie. (…) Sunt ipocrite toate acuzatiile cu nepastrarea distantei sociale, netinerea raportului de garda. Eu am tinut acest raport cu 3-4 oameni care au fost de garda pentru ca chirurgia nu se poate face online”, a mai spus Oprescu.

Alte știri de interes

Cardul de sănătate redevine obligatoriu. Anunț CNAS. Care sunt excepțiile

Mihnea Tudor

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »