Special

Sorin Strutinsky, partenerul lui Radu Mazăre în afaceri, 10 ani de închisoare

Sorin Strutinsky, prietenul în afaceri al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru trafic de influență, instigare la fals și spălare a banilor, după ce Tribunalul în condamnase, în primă instanță la 7 ani și 4 luni de închisoare. Dosarul datează din 2015.

”Curtea de Apel Constanţa Secţia penală. Decizie 06.07.2020 Cu opinie majoritară: Respinge apelul declarat de către apelantul inculpat Strutinsky Gabriel Sorin împotriva sentinței penale nr.630/22.12.2017 pronunțată de Tribunalul Constanța în dosarul penal nr.1231/118/2015, ca nefondat. Admite apelul declarat de către DNA Constanța împotriva aceleiași sentințe penale”, este soluția dată de Curtea de Apel Constanța.

Aceeași instanță majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Strutinsky Gabriel Sorin, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată „urmând ca în final inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare în regim de detenție”.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2009-2013, Sorin Strutinsky a pretins şi primit sume de bani, de la reprezentantul unei companii de construcții hidrotehnice, denunțătoare în cauză, care avea contracte de executare lucrări cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa. Inculpatul ar fi promis, în schimbul a 10% din contravaloarea facturilor fiscale, că îşi va exercita influenţa asupra funcţionarilor instituţiilor respective, astfel încât societatea denunţătorului să îşi primească banii stipulaţi în contractele respective.

În acest fel, Strutinsky ar fi primit de la denunțător diverse sume de bani, sumele fiind virate în conturile bancare a cinci firme indicate de el, fiind vorba de milioane de lei și aproape 2 milioane de euro. În data de 5 februarie 2015, Sorin Gabriel Strutinsky a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea DNA, care a menținat atunci că procurori anticorupție au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Decizia de astăzi a Curții de Apel Constanța este definitivă. Sorin Strutinsky nu a putut fi contactat pentru prezentarea unui punct de vedere asupra condamnării sale. În 2017, când Tribunalul Constanța l-a condamnat la 7 ani și 4 luni de detenție, Sorin Strutinsky spunea că s-a arătata surprins de decizia judecătorului, explicând că a demonstrat în instanță minciunile denunțătorului, inclusiv înregistrările ambientale efectuate de acesta, precizând că „actorii binomului sunt aceeași”.

Alte știri de interes

Pădurar împușcat în Maramureș: Procurorii au reţinut un suspect

Gloria Pascu

Surprizele continuă în DOSARUL 10 august: CAB declină competenţa privind redeschiderea urmăririi penale

Saghin Cristian

Vând idol mărimea XS! Aștept provincia!

Gabriela Ibens

Explozie Beirut – România trimite aproape 8 tone de materiale medicale către Liban

Mihnea Tudor

Augustin Zegrean, replică DURĂ pentru Renate Weber: Cred că se află în treabă!

Saghin Cristian

Bărbatul suspectat că l-a ucis pe interlopul Emi Pian, arestat preventiv

Mihnea Tudor

Avocatul Poporului: Internarea într-o unitate spitalicească nu ar trebui condiționată de testarea COVID-19

Mihnea Tudor

Trupele speciale supraveghează priveghiul lui Emi Pian din Rahova

Mihnea Tudor

Detalii de necrezut din cercetarea procurorului DIICOT care a clasat dosarul 10 august. Șefii Jandarmerii, neaudiați

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »