Șoșoacă s-a dus la Lupeni să-i instige pe mineri și să-i cheme la București

Șoșoacă s-a dus la Lupeni să-i instige pe mineri și să-i cheme la București
Șoșoacă s-a dus la Lupeni să-i instige pe mineri și să-i cheme la București

Senatoarea Diana Șoșoacă, recent exclusă din AUR, i-a îndemnat pe minerii din Valea Jiului, sâmbătă, într-o discuție la Lupeni, să vină la București și să protesteze pașnic în fața Guvernului și a ministerelor Energiei și Economiei dacă nu își primesc banii pentru munca prestată.

Minerii din Lupeni i s-au plâns lui Șoșoacă de faptul că nu și-au primit bonurile de masă de 11 luni, că nu își văd copiii cu săptămânile, că au soții gravide despre care nu știu cum se descurcă, că nu au vitamine, nu au echipamente de protecție, muncesc și sâmbetele și duminicile la 250 de metri sub pământ, au salarii de 1.700 de lei, se îmbolnăvesc grav în mine și în general sunt bătaia de joc a tuturor șefilor politici.

Șoșoacă a vrut să coboare în subteran dar nu a primit aprobare de la conducerea minelor. În schimb, câțiva mineri din subteran au urcat la suprafață și s-au întâlnit cu senatoarea.

“Acum, aici, trebuia să fie tot Parlamentul și tot Guvernul României. Unde sunteți, mă? Unde ești domnul președinte, iar ești la schi”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Minerii și senatoarea l-au numit “Cuțu-Cuțu’ pe premierul Florin Câțu.

Pe seară, discuției cu minerii s-au alăturat primarii de la Vulcan și Aninoasa, parlamentarii PSD Natalia Intotero, Viorel Salan și Ilie Toma și șeful CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor (PSD).

“Diana e cu noi!”, au strigat minerii.

S-a intonat imnul României și pe urmă imnul minerilor.

Diana Șoșoacă a spus că România este condusă de un “Guvern de criminali”, că Romania importa carbune din Polonia si Ucraina “in conditiile in care voi muriti de foame” si ca tara este atat de bogata incat s-ar putea pune pe picioare in doi ani de zile, dar nu se doreste.

“Se doreste intrarea in faliment, investitori straini vor cumpara minele din Romania pe 3 lei si pe urma Romania va deveni definitiv sclavul strainilor, vor lua carbunele noastre si-l vor duce la statele destepte”, a zis Șoșoacă.

“De aici din Valea Jiului incepe eliberarea. Va spun ca incepe marea eliberare. Nu numai Guvernul trebuie sa cada, mai e un presedinte si un abuzator suprem, Raed Arafat, dusmanul romanilor si daca nu va rezolva problemele de ce nu v-ati lua si voi o aprobare de la Primaria Capitalei sa manifestati pasnic? Ca ei stiti ce zic de voi, da? Sa protestati in fata lui Cutu-Cutu”, a mai spus senatoarea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cheama la Bucurestiinstiga minerilupenisosoaca
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes