Soția medicului-erou rănit la Piatra Neamț i-a interzis lui Tătaru să mai dea informaţii despre Cătălin

Medicul Alina Denciu, soția lui Cătălin Denciu, medicul de gardă de la ATI a SJ Piatra Neamț, ars în incendiul de sâmbătă seara, a anunțat că i-a interzis ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să mai dea informații despre starea de sănătate a soțului său.

Decizia acesteia a venit în după ce Nelu Tătaru a declarat recent că testul medicului pentru COVID-19 a ieșit pozitiv, fără să anunțe mai întâi familia, potrivit Antena 1.

Nelu Tătaru a declarat, cu o zi în urmă, la Digi24 că medicul Cătălin Denciu este în stare gravă, iar testul care i-a fost făcut la spitalul Floreasca din Capitală a ieșit pozitiv. Anunțul i-a luat prin surprindere pe membrii familiei medicului, care discutaseră cu ministrul, acesta nespunându-le nimic despre un astfel de diagnostic.

„Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru”, a declarat Alina Denciu.

Alina Denciu, medic la rândul său, a explicat și că testul care i-a fost făcut soțului său în cele patru ore în care a fost internat la spitalul Floreasca a fost contaminat. „Am o colegă la Floreasca care mi-a trimis un mesaj; au spus că testul a fost contaminat”, spune ea.

Cătălin Denciu, negativ la Covid

Ulterior, premierul Ludovic Orban a anunțat că medicul a fost testat din nou în Belgia, acolo unde a fost transportat pentru tratament, iar rezultatul a fost negativ.

„Din câte știm noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieșit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informațiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negativ”, a spus Orban.

Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia după ce a suferit arsuri grave pe corp, în urma incendiului de la ATI COVID Piatra Neamț.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

catalin enciu incendiu ati piatra neamt medic erou sotia lui catalin enciu tinterzis tataru informatii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes