Special

Șpagă pentru decontare fonduri europene. Consilier, prins în flagrant de DNA

Un consilier de la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş-Severin a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, după ce i-ar fi cerut 5.000 de euro unui agricultor, adică jumătate din ultima tranşă de bani pe care acesta din urmă trebuia să-i primească într-un proiect cu fonduri europene. Consilierul a fost prins în flagrant când primea 15.000 de lei de la agricultor pentru a-i deconta acea ultimă tranşă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 25 noiembrie, a inculpatului Martin Ianăş Niagu, consilier în cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş-Severin (instituţie care gestionează finanţările europene din agricultură în plan judeţean), pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada septembrie – 24 noiembrie 2020, în contextul unui control pe teren, Niagu i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranşă de plată în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene prin măsura „Tânărul Fermier”.

„În schimbul banilor, funcţionarul din instituţia care gestionează fonduri europene s-ar fi angajat să deconteze ultima tranşă de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înţeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituţia să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toţi banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului”, spun procurorii DNA.

Ulterior, Niagu şi-ar fi diminuat pretenţiile la o treime din ultima tranşă, respectiv 3.350 de euro.

Marţi, Niagu a primit suma de 15.000 de lei de la agricultor pentru a-i deconta ultima tranşă aferentă proiectului finanţat din fonduri europene, el fiind prins în flagrant de procurori, conform news.ro.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La flagrant au participat şi ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

CCR respinge sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

Mihnea Tudor

Decizie ÎCCJ: Deschiderea unui cont pe o reţea de socializare cu numele unei alte persoane reprezintă infracţiune

Saghin Cristian

DNA: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul de luare de mită

Mihnea Tudor

Tribunalul Bucureşti anulează diploma de doctor a lui Darius Vâlcov

Mihnea Tudor

Călin Popescu Tăriceanu, după mai multe ore la DNA: Suspect în dosarul de luare de mită

Mihnea Tudor

Nicuşor Constantinescu, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »