Magazin Recomandate

Spaniolii susțin că cei care își plimbă câinii au un risc crescut de infectare cu Covid

Oamenii care ies să îşi plimbe câinii au un risc crescut de a se infecta cu Covid, relatează The Mirror, citând un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Granada.

La studiul respectiv au luat parte peste 2.000 de persoane și au fost analizate obiceiurile zilnice în pandemie, pentru a vedea ce activităţi se supun unui risc mai mare de infectare.

În urma acestui studiu, cercetătorii au descoperit că persoanele care îşi plimbă câinii au un risc mai mare de a se infecta cu Covid, de 78%. Cei care au pisici sau alte animale de companie nu intră în această categorie.

Cristina Sanchez Gonzalez, care a condus studiul, a declarat: „Rezultatele cercetărilor noastre avertizează asupra unei contagiuni crescute în rândul deținătorilor de câini, iar motivul acestei prevalențe mai mari nu a fost încă elucidat.

Pe baza constatărilor, cercetătorii îi îndeamnă pe proprietarii de câini să ia măsuri extreme de igienă în legătură cu animalele lor de companie.

Dr. Sanchez Gonzalez a adăugat: „În mijlocul unei pandemii și în absența unui tratament sau vaccin eficient, măsurile de igienă preventivă sunt singura salvare, iar aceste măsuri ar trebui aplicate și câinilor, care, potrivit studiului nostru, par să cresc direct sau indirect riscul de a contracta virusul.”

Nu există dovezi reale că virusul se poate transmite de la câine la om, însă cercetătorii sugerează că aceştia ar putea răspândi virusul prin faptul că pot atinge suprafeţe contaminte, iar apoi duc bacteriile în casă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Cod galben de ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei. În Tulcea şi Constanţa este cod portocaliu

Gloria Pascu

România nu are suficiente vaccinuri anti-COVID! Peste 35000 de persoane, reprogramate pentru imunizare

Daniela Arnăutu

CCR respinge sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

Mihnea Tudor

Moștenirea Trump: Cum va fi amintirea celui de-al 45-lea președinte? Întrebările la care doar istoria va putea răspunde

Daniela Arnăutu

Ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti. Clădirea a fost evacuată

Daniela Arnăutu

Raluca Turcan: Toate dosarele de pensie vor fi reeevaluate. Peste un an și jumătate va fi gata recalcularea

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »