Spaniolii susțin că cei care își plimbă câinii au un risc crescut de infectare cu Covid

Oamenii care ies să îşi plimbe câinii au un risc crescut de a se infecta cu Covid, relatează The Mirror, citând un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Granada.

La studiul respectiv au luat parte peste 2.000 de persoane și au fost analizate obiceiurile zilnice în pandemie, pentru a vedea ce activităţi se supun unui risc mai mare de infectare.

În urma acestui studiu, cercetătorii au descoperit că persoanele care îşi plimbă câinii au un risc mai mare de a se infecta cu Covid, de 78%. Cei care au pisici sau alte animale de companie nu intră în această categorie.

Cristina Sanchez Gonzalez, care a condus studiul, a declarat: „Rezultatele cercetărilor noastre avertizează asupra unei contagiuni crescute în rândul deținătorilor de câini, iar motivul acestei prevalențe mai mari nu a fost încă elucidat.

Pe baza constatărilor, cercetătorii îi îndeamnă pe proprietarii de câini să ia măsuri extreme de igienă în legătură cu animalele lor de companie.

Dr. Sanchez Gonzalez a adăugat: „În mijlocul unei pandemii și în absența unui tratament sau vaccin eficient, măsurile de igienă preventivă sunt singura salvare, iar aceste măsuri ar trebui aplicate și câinilor, care, potrivit studiului nostru, par să cresc direct sau indirect riscul de a contracta virusul.”

Nu există dovezi reale că virusul se poate transmite de la câine la om, însă cercetătorii sugerează că aceştia ar putea răspândi virusul prin faptul că pot atinge suprafeţe contaminte, iar apoi duc bacteriile în casă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

caini covidcei cu caini iau covidplimbare cainirisc covid proprietari caini
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes