International

Specialistul Fauci recunoaște: Abordarea americană în combaterea COVID-19 nu funcţionează

Medicul american Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, a recunoscut într-un interviu publicat vineri de Washington Post că Statele Unite trebuie să-şi schimbe abordarea în vederea stăvilirii pandemiei COVID-19, care se accelerează în mare parte din această ţară.

”Ceva nu merge (…) Putem să facem oricâte tabele vrem, nu va funcţiona niciodată”, admite Fauci, director al Institutului american de boli infecţioase şi membru al celulei de criză COVID-19 create la Casa Albă de preşedintele Donald Trump.

Statele Unite testează tot mai mult, numai joi fiind efectuate peste 640.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus, dar numărul cazurilor de COVID-19 creşte de câteva săptămâni într-un ritm şi mai accentuat ca înainte. Statele foarte populate, precum Arizona, California, Texas sau Florida, au cele mai substanţiale creşteri ale îmbolnăvirilor.

Conform estimărilor sale între 5% şi 8% din populaţia Statelor Unite a fost infectată cu noul coronavirus în perioada scursă de la începutul pandemiei, astfel că cea mai mare parte a populaţiei este în continuare susceptibilă să contracteze virusul.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Donald Trump, discursul de adio! Rugăciune pentru noua administraţie de la Casa Albă, fără să îl numească pe succesorul său – VIDEO

Saghin Cristian

Fiica lui Joe Biden, Ashley, își face griji pentru siguranța tatălui ei, la învestire

Mihnea Tudor

Epoca TRUMP s-a încheiat. BIDEN preia conducerea unei Americi în criză – analiză

Mihnea Tudor

Cutremur de magnitudinea 6,4 în Argentina

Mihnea Tudor

Opine TIME: Lupta lui Navalnîi este în Rusia

Ionel Lăcătuș

Yulia, soția căreia Navalnîi i-a spus că îi datorează viața

Ionel Lăcătuș

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »