Spitalul Floreasca, obligat să-i plătească salariile medicului Mircea Beuran. Judecătorii au anulat decizia de revocare din funcție

Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef al Secției clinice de Chirurgie generală III după ce o femeie a luat foc pe masă de operație de la Spitalul Floreasca, iar Tribunalul București a admis în parte, joi seara, cererea prin care solicita să fie repus în drepturi.

Instanța a anulat decizia de revocare a lui Beuran, conform minutei, începând cu dată de 7 ianurie 2020.

Judecătorii au obligat Spitalul Clinic de Urgență – Floreasca București să-i plătească chirurgului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și actualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul, de la dată revocării 7 ianuarie 2020 și până la dată de 5 iunie 2020, dată încetării contractului de administrare.

Tribunalul București a respins restul cererilor lui Beuran, inclusiv cea de a fi reintegrat în postul și funcția de șef al Secției clinice de Chirurgie generală III. Decizia poate fi contestată cu apel.

Medicul Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie, ancheta Spitalului Clinic de Urgență București arătând că a fost vorba de o eroare umană a echipei medicale, în cazul pacientei incendiate pe masa de operație.

Ministerul spune, într-un comunicat, că anchetă spitalului a relevat că Beuran a încălcat 10 obligații din cele 33 asumate prin contractul de administrare a secției, motiv pentru care conducerea unității spitalicești a decis demiterea lui.

De asemenea, Inspecția Sanitară a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească, pentru neregulile găsite, cât și întreagă echipa care a participat la intervenția chirurgicală – de la asistent, până la conducătorul echipei. Totalul amenzilor date este de 30.000 de lei, 20.000 de lei pentru spital și 10.000 de lei care se împart între membrii echipei medicale.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beuran floreasca decizie beuran mircea beuran spitalul floreasca
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes