Spitalul Foișor, evacuat în regim de urgență! Arafat: Avem nevoie de paturile de terapie intensivă!

Spitalul Foișor din București a fost transformat prin ordin în unitate suport COVID. Spitalul de ortopedie Foişor din Bucureşti a fost evacuat de urgenţă vineri seară. Zeci de pacienţi, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiţi să îşi cheme rudele să-i ia acasă. Majoritatea dintre ei nu sunt din Capitală şi nu ştiu cum vor ieşi din această situaţie delicată.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foişor din București, unul dintre cele mai mari din întreaga țară, sunt evacuați din spital. Unii dintre ei au suferit intervenții chirurgicale acum câteva ore.

Aparținătorii pacienților care au fost internați aici așteaptă răspuns. Vorbim de oameni care au venit din zone îndepărtate ale țării pentru a-şi lua rudele bolnave acasă.

Raed Arafat spune că pacienții evacuați din Spitalul Foișor, fie vor fi transferați la alte unități medicale din București, fie vor fi trimiși la domiciliu.

S-a luat decizia ca Spitalul Foișor să fie transformat în spital COVID. Situația în UPU este serioasă. Astăzi dimineață am trimis pacienți din București în alte zone, cu un avion miliar.

Mâine dimineață trebuie ca spitalul să intre pe tratametul COVID. Unii se transferă la alte spitale din zonă, iar alții se vor transporta acasă. (…) Contează orice oră. Normal că trebuie să evacuăm. (…) Ordinul a fost transmis în cursul zilei. Noi am transmis ordinul conducerii spitalului cu câteve ore mai devreme decât poate l-au primit rudele. (…) Facem ce facem pentru că avem nevoie de paturile de terapie intensivă.

Oamenii sunt disperați, deoarece nimeni nu le-a comunicat ce se va întâmpla cu pacienții care au fost operați în cursul zilei de ieri.

”În acest moment, nu mai avem în vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă, nu s-a luat decizia într-un birou. Noi discutăm despre Foișor încă de ieri, dar azi la prânz s-a luat decizia. Noi sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni”, a mai declarat Raed Arafat, vineri seara, la Antena 3.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a explicat, la Digi 24, că spitalul va fi alocat unor pacienţi care au viaţa pusă în pericol. 

“Transferul tuturor pacienţilor a început în jurul orei 15, procesul s-a prelungit, îmi cer scuze pacienţilor, familiilor, tuturor celor care au avut de suferit neplăceri cu privire la acest transfer care se face până târziu în noapte, însă situaţia este destul de importantă la nivelul Bucureştiului, este nevoie de aceste paturi. Îmi pare rău pentru toată această situaţie, o facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”, a declarat Andrei Baciu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

paturi terapie intensivaraed arafatspital evacuatspitalul foisorspitalul foisor evacuatspitalul foisor suport covid
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes