Spitalul Judeţean Piteşti – A fost întrerupt curentul într-o secţie COVID. Pacienţii, conectaţi la tuburi

Un incident s-a produs, joi, la Spitalul Judeţean Ploieşti, în Secţia Pneumoftiziologie COVID, unde s-a întrerupt furnizarea energiei electrice. Pacienţii care aveau nevoie de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în secţie şi au fost alertate autorităţile. Defecţiunea, care nu a depins de spital, a fost remediată în zece minute, însă, preventiv, a fost instalat un generator pentru a evita alte probleme.

”În această după-amiază, în Secţia Pneumoftiziologie – COVID, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, a avut loc un incident. În jurul orei 13: 40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul Secţiei mai sus menţionate, unde sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2. Cadrele medicale au acţionat imediat”, a transmis, joi, Spitalul JUdeţean Piteşti.  

Sursa citată a rpecizat că, având în vedere că în Secţie erau internaţi 30 de pacienţi, cei mai mulţi conectaţi la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieţilor acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanţă Argeş, solicitându-se sprijin de urgenţă.  

”Aceştia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea. Coordonatorul Secţiei, dr Muntean-Petru Emil, a anunţat conducerea unităţii, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situaţia reprezentanţilor din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Piteşti. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienţii cu necesar mare de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în Secţie”, au precizat reprezentanţii spitalului. 

Aceştia au explicat faptul că reprezentanţii ISU Argeş, care au ajuns rapid la faţa locului, au decis montarea în curtea Spitalului Judeţean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.  

”Precizăm că această avarie a fost una zonală şi nu s-a produs din cauza instalaţiei electrice a SJUP. Menţionăm, de asemenea, că instalaţia electrică a Secţiei PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secţie nu a fost afectată de acest incident”, au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale.  

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

intrerupere curent oxigen ati sectie covid spitalul judetean ploiesti
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes