Spitalul Marius Nasta: Paturi amplasate pe holuri, pentru pacienţii cu COVID-19

Numeroşi pacienţi ajung la Institutul “Marius Nasta” din Bucureşti cu COVID-19 şi insuficienţă respiratorie, astfel că pe holurile unităţii sanitare au fost amplasate paturi pentru aceşti bolnavi.

Conform informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, duminică sunt 104 pacienţi în secţia COVID, la o secţie de 81 de paturi, şi 15 pacienţi în ATI COVID.

În imaginile postate se vede că au fost amplasate paturi şi pe holuri, pentru a fi preluaţi pacienţii, dar aceştia “continuă să vină cu forme severe de insuficienţă respiratorie”.

Cel mai dificil lucru este să asigurăm oxigenul, nu pentru că nu am avea stocator de oxigen, dar avem surse de oxigen doar la 81 de paturi, iar pentru restul pacienţilor avem doar butelii de oxigen şi concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut faţă de nevoia pe care ei o resimt“, au arătat reprezentanţii Institutului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marius nasta marius nasta urgente pacienti covid paturi covid paturi pe hol
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes